Az amerikai titkosszolgálat olyan operatív eszközökkel megszerzett információkkal látta el a magyar hatóságokat, amelyek alapján az 1956-os szabadságharc évfordulóján bizonyos személyek fegyverek akcióra készülhetnek.

A hírt ugyan még senki nem erősítette meg hivatalosan, diplomáciai forrásokból a Telex úgy értesült, hogy a Terrorelhárítási Központ fél tucat fiatalt vett őrizetbe a Budapest XVI. kerületében található Legenda sörözőben a hétvégén.

A rajtaütés a lap információi szerint az amerikai titkosszolgálat korábbi jelzéseivel lehet összefüggésben, akiknél azonban nem találtak éles fegyvert, csupán legalább egy hatástalanított és több airsoft fegyvert.

A hatóságoktól a lap még nem kapott további információt, ugyanakkor a söröző tulajdonosa azt nyilatkozta, a fiatalok éppen a vendéglátóhelyre tartottak, amikor közvetlenül előtte elfogták őket. Ugyan látták bentről az akciót, de azt nem tudják, hogy a rajtaütés mögött mi állt, és nem is kaptak erről tájékoztatást.

Meglépik a bevándorlók radikális kitoloncolását a németek

A német kormány beterjesztette a kitoloncolások felgyorsítását és a késes bűncselekmények visszaszorítását célzó törvénytervezetet.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.