Ahogy arról beszámoltunk, lendületesen terjedt a közösségi médiában egy idegeket borzoló számla, amit a tihanyi bencés Apátsági Rege Cukrászdában hoztak ki az egyik vendégnek.

A blokk alapján a reggeliző társaság három jegeskávét és limonádét fogyasztott, egy mentes víz, valamint egy vegán toast és négy töltött bundáskenyér társaságában. Így fizettek végül 48 218 forintot, amiből csak a szervízdíj volt 6 ezer forint.

Ezért az árért a Wörthi-tó partján senki egy szót sem szólna

– válaszolta a Világgazdaság érdeklődésére Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. 

A szakember nem igazán érti a felháborodást, mivel senkit nem csaptak be: az árakat a bejáratnál jól látható helyen és az étlapon is egyértelműen fel kell tüntetni, ez pedig megtörtént, akik bementek a cukrászdába, és rendeltek, tisztában voltak az árakkal.

Az ipartestületi elnök szerint tudható, hogy a Balaton legszebb panorámája és a különleges világörökségi környezet miatt a vendéglátóhely kiemelten értékes övezetben, kiemelt árakkal dolgozik. Az ingatlan vételára vagy bérleti díja jelentősen meghaladja az átlagot, ami mindenre hatással van, ez a költség ugyanis beárazódik a végösszegbe, akárcsak a rendkívüli mértékben megugrott vendéglátós bérigények. 

Egy felső kategóriás helyeket üzemeltető vendéglátóipari cégvezető a lapnak azt mondta, hogy hisztinek tartja a tihanyi sztorit, ami újabb alkalom volt arra, hogy ismét terítékre kerüljenek a balatoni árak.

„A tihanyi cukrászda különleges helyen üzemel, és az ilyen páratlan értéket mindenhol a világon beárazzák” – mondta a cégvezető.

Leesett az álla a vásárlónak, amikor meglátta a számlát

A walesi férfi csak egy könnyed ebédet akart elfogyasztani egy helyi kocsmában, azonban a távozás előtt komoly meglepetés érte.