A piaci mustra során a hatóságok hálóján egy apa-fia páros akadt fent, akik hamis  parfümmel és feketepiaci dohányáruval kereskedtek – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóközleménye. 

A kecskeméti nagybani piacon tartott ellenőrzés során a pénzügyőrök egy táskával sétáló férfira lettek figyelmesek, aki a vásárlókat megszólítva cigarettát próbált meg eladni. hatóság emberei megvárták, amíg a 62 éves férfi visszasétál standjához. Itt fény derült tettestársára is, a fia személyében. 

A civil ruhát öltött kollégák azonnal értesítették a közelben várakozó egyenruhás munkatársaikat, az ellenőrzés lefolytatása érdekében.

A pénzügyőri kontroll megállapította, hogy apa és fia piaci kínálatában összesen 1.227 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta, 40 különféle ízesítésű elektromos cigaretta és közel 60 doboz hamis parfüm is szerepelt.

A járőrök a több mint hárommillió forint értékű illegális termékeket foglaltak le. A két férfival szemben jövedéki törvénysértés, költségvetési csalás, iparjogvédelmi jogok megsértése és versenytárs utánzása bűncselekmények miatt indítottak eljárást.

Keményen odacsapott a NAV, a gépjárműveket is lefoglalták

Több mint 157 millió forint értékben foglalt le autókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy kereskedő cégtől, amely folytatólagosan szabálytalanul teljesítette adókötelezettségét.
Bővebben--->