A Duna a Ligetnél kezd kijönni a medréből. Jelenleg is zajlanak Vácon és a környező településeken (Verőcén, Sződligeten) a védelmi értekezletek a polgármesterek és a katasztrófavédelem részvételével.

Kép: Economx

Kedd reggel 27 katona érkezett Verőcére, hogy segítsék településüket az árvízi védekezésben. Jelenleg a katonák, vízügyi szakemberek az átereszek megerősítését, a Duna-parti közintézmények (könyvtár, művelődési ház), a Duna-parti magassághiányos támfallal rendelkező ingatlanok védelmi homokzsáktöltésének kialakítását végzik.

Kép: Economx

A településeken a védelmi munkák is folyamatosan zajlanak. Az Országos Vízjelző Szolgálat jelentése szerint a Duna tetőzése Vácnál megközelíti, de nem haladja meg a 2013-a szintet.

Megérkezett az árvíz Budapestre – képek

Elérte Budapestet az árhullám: a Római-parton készült olvasói képeinkből válogattunk. Időközben a kormány is megkezdte az árvízi védekezést. 
A Közép-Európát sújtó heves esőzések következtében árvíz várható a Duna magyarországi szakaszán, így Budapesten is, ahol az előrejelzések szerint a folyó vízállása hétfőtől napi egy méterrel emelkedik majd.

A Duna várhatóan a jövő hét második felében, nyolc métert meghaladó vízszinttel tetőzik.