Július 1-től Ján Hrivňák foglalja el az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatói és kiskereskedelmi üzletágvezetői pozícióját. Hrivňák Balogh Tibort váltja az  OMV Hungária élén, aki nem távozik a vállalattól, csupán azon belül folytatja pályafutását cégvezetőként – olvasható az OMV sajtóközleményében. 

Izgatottan várom a kihívást, hogy a Magyarország mobilitásában meghatározó szerepet betöltő vállalatot, az OMV Hungáriát vezethessem. A vállalat megújuló arculatával összhangban mindent megteszek azért, hogy a nemzetközi vállalati stratégiát követve, az OMV Hungária a fenntartható mobilitás támogatásának megkerülhetetlen szereplőjévé váljon Magyarországon

– mondta Ján Hrivňák.

Az új vezető felelősségi körébe tartozik OMV Hungária Kft. 203 magyarországi töltőállomásának működtetése. Hrivňák a pozsonyi Comenius  Egyetem stratégiai menedzsment szakán szerzett mesterdiplomát és folyékonyan beszél magyarul.

Egyetemi tanulmányait követően először az IBM-nél, később pedig a Holcim csoportnál folytatta karrierjét. Főbb feladatai közé tartozott az értékesítés, logisztika, valamint az ellátási lánc menedzsmentjével kapcsolatos munkák ellátása. 

Sikereket ért el a Holcimnél, először négy országért felelős beszerzési szakemberként, majd tíz országot lefedő kategóriamenedzserként.

Az OMV cseh, szlovák és magyar leányvállalatainál kezdetben menedzseri pozíciókat töltött be, majd üzemanyagkártyákért felelős regionális értékesítési vezetőként dolgozott a cégnél. 

Megvan, hogy ki lesz a Budapest Airport új vezérigazgatója

Több mint két évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező szakember váltja a korábbi igazgatót. Bővebben itt olvashat erről.