Csütörtökön a fátyolfelhők mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, időszakosan erősen felhős körzetek is előfordulnak.

Többfelé, több hullámban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, amelyeket főként felhőszakadás kísérhet, de jégeső és viharos széllökések is lehetnek.

A zivatarokat leszámítva gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő - közölte előrejelzésében a HungaroMet.
Pénteken már több napsütés valószínű, záporok, zivatarok többségében a középső, keleti tájakon alakulhatnak ki elszórtan, máshol már csak helyenként. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra többfelé pára, sekély köd képződhet. Kora reggel 15-20, napközben 27-32 fokot mérhetünk.

Hétvégén sok napsütésre számíthatunk: szombaton csak helyenként északon és keleten, vasárnap néhol északon, északnyugaton alakulhat ki egy-egy frissítő zápor, zivatar. 

Vasárnap feltámad a déli-délnyugati szél, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik.

Enyhe, többfelé trópusi éjszakák jönnek,

azaz nem megy 20 fok alá a hőmérséklet, míg nappal 29-34, vasárnap 31-36 fokot mérhetünk.

Hétfőn napos idő mellett szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra. Egy érkező hidegfront miatt északnyugaton lehet több felhő, itt néhány fokot mérséklődik a meleg. Keleten a délnyugati szél támad fel, a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél erősödik fel- olvasható az Időkép oldalán.