Tájékoztatásuk szerint személyi sérülés nem történt. A magánvasúti tehervonat nem szállított veszélyes anyagot. Az érintett szakaszon személyszállító vonatok nem, csak tehervonatok közlekednek.

Az ügyben hatósági vizsgálat indult.

A MÁV közölte, hogy a szerelvény kisiklását kizárólag az ütközés okozta, pályahiba nem állt fenn, az esetnek tehát nincs köze a Keleti pályaudvarnál augusztus végén történt balesethez. 

A Ripost az üggyel kapcsolatban felkereste a MÁV sajtóosztályát, ezenkívül az Országos Mentőszolgálat munkatársait is. 

A MÁV Kommunikációs Igazgatósága annyit közölt, az átépítés alatt álló Ferencváros–Soroksár vonalszakaszon, a Soroksári út és a Soroksár állomás között kedd délután egy magánvasúti tehervonat összeütközött egy a vasúti pályára befordult munkagéppel. A mozdony és a tehervonat több kocsija kisiklott. A siklás oka kizárólag az ütközés volt, pályahiba nem állt fenn, az esetnek tehát  nincs köze a Keleti pályaudvarnál augusztus végén történt balesethez.

Személyi sérülés nem történt. A szerelvény nem szállított veszélyes anyagot. Az érintett szakaszon személyszállító vonatok nem, csak tehervonatok közlekednek. Az ügyben hatósági vizsgálat indult.