A Wizz Air a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren állomásozó repülőgépét Budapestre helyezi át. A légitársaság közleménye szerint az áttelepítésre 2024. október 27-én kerül sor, így a nyári menetrendet nem érinti a változás. 

Az utasoknak Debrecenből továbbra is elérhetőek lesznek a légitársaság járatai Burgaszba, Lárnakába, Londonba és Rómába.

A Wizz Air azt is közölte, hogy továbbra is elkötelezett a magyar utasok kiszolgálása és a magyar piac fejlesztése mellett. Ennek érdekében tervezi konszolidálni működését a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a repülőgép áttelepítésével hosszú távon lesz képes növelni forgalmát és a járatok számát.

A jelenleg Debrecenben szolgálatot teljesítő repülőgép Magyarországon marad: a legmodernebb technológiákkal megalkotott Airbus A321neo továbbra is támogatja a légitársaságot abban, hogy Magyarországról megfizethető áron, minél zökkenőmentesebben repítse el az utasokat több mint 30 ország közel 70 úti céljára.

A munkahelyek megőrzése és a folyamatos fejlődési lehetőség érdekében a Wizz Air minden érintett kollégájának alternatív állásokat ajánlott fel magyarországi, európai és Európán kívüli bázisain.

Az érintett utasokat a légitársaság hamarosan közvetlenül e-mailen értesíti. A Wizz Air azt tanácsolja utasainak, akik közvetítőn vagy online utazási irodán keresztül foglalták jegyeiket, hogy forduljanak hozzájuk a járataikkal kapcsolatos legfrissebb információkért.

Az airportal.hu idézi a Debrecen Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaság közleményét, amelyben sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy a Wizz Air a légijármű-kapacitás kihívásai miatt ilyen döntést hozott. A forgalom dinamikus növekedésének fenntartása érdekében megtesznek minden szükséges lépést, hogy a korábban népszerű és jelentős töltöttséggel bíró járatokat, mint Tel-Aviv, Eindhoven, illetve további új úti célokat is indítsanak 2025 nyarától más légitársaságokkal együttműködésben.

Újabb gondja akadt a légitársaságnak, megszólalt a vezérigazgató

Az Airbus a hajtóművekkel kapcsolatos problémák után a termelési célkitűzését is csökkentette az ellátási zavarok miatt. A Wizz Air vezetője szerint már most sem ritkaság, hogy fél évet csúsznak a szállítások.