A történtekkel kapcsolatban a Budapest Airport tájékoztatást adott az Indexnek arról, hogy az érintett utasokat renitens viselkedésük miatt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság leszállította a Wizz Air brüsszeli járatáról.

Időközben maga a WizzAir is megerősítette a járaton történteket. Szerkesztőségünknek küldött szombati közleményük szerint a délelőtti, 2281-es, Budapestről Brüsszel-Charleroi repülőterére közlekedő járat fedélzetéről hat rendbontó utast le kellett szállítani.

 Az utasok a fedélzetre felvihető méretű poggyásznál nagyobb csomaggal érkeztek meg a beszállításhoz, azonban az előírt plusz díjat nem voltak hajlandók kifizetni, majd fizikai erőszakot alkalmazva ellökték a személyzetet és dokumentumellenőrzés nélkül léptek a járat fedélzetére.

A céh azt is hozzátette: a Wizz Air zéró toleranciát alkalmaz a személyzet tagja elleni verbális, vagy fizikai inzultussal, a járat biztonságát veszélyeztetőkkel szemben, ezért a hat utast a hatóságok segítségével leszállították a gép fedélzetéről. A személyzet a kiképzésének és az ilyenkor szükséges protokolloknak megfelelően kezelte az esetet.

Az Economx legutóbb a héten arról számolt be a WizzAirrel kapcsolatban, hogy több mint hét órás útvonalat jelentett be a fapados légitársaság. 

A máltai lajstromú Airbus A321XLR gépei 2025. június 2-től naponta közlekednek majd, és a Wizz Air Malta leányvállalat Milánó-Malpensa és Abu-Dzabi közötti útvonalat teljesítik.

A repülési idő a menetrend szerint odafelé 6 óra 35 perc, visszafelé pedig 7 óra 20 perc. A légitársaság a 2023-as pénzügyi évről készült jelentése szerint 47 példányt rendelt az A321neo legnagyobb hatótávú változatából.

Elképesztő szigorítást tervez a Ryanair főnöke. Michael O’Leary korlátozná az utasok italfogyasztását a repülőtereken, az utóbbi időszakban tapasztalható agresszív viselkedések miatt. Erről is olvashatnak cikkünkben >>>

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport