Pénteken nyugat felől elszórtan alakulhatnak ki zivatarok, eleinte inkább csak a Dunántúlon, majd a keleti tájakon is. A zivatarokat viharos széllökés, intenzív csapadékhullás , de a Dunántúlon néhol felhőszakadás is lehet, illetve jégeső kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 29 és 34 fok között várható. Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő

- közölte a HungaroMet.

Szombaton kezdetben délen, délnyugaton fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar. Napközben az ország nagy részén sok napsütésben bízhatunk, északkeleten lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, itt elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lesz. Kora reggel 14-21, napközben 26-31 fokot mérhetünk.

Vasárnap a napos-gomolyfelhős időben elsősorban a Dunántúlon alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. A szél veszít erejéből, de még több helyen élénk lehet. Friss lesz a hajnal, délutánra pedig 27 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn a napsütést időnként fátyol- és gomolyfelhők zavarják, zápor, zivatar helyenként alakulhat ki. Többfelé feltámad az északnyugati szél, délután 27-32 fokot mérhetünk - olvasható az Időkép előrejelzésében.