ajánlat

03.
19.
07:54
Magyar kézbe kerülhet a német barkácslánc

Magyar kézbe kerülhet a német barkácslánc

Még mindig kérdéses a magyarországi Praktiker áruházak sorsa. A versenybe most új belépőként az egyik legnagyobb építőipari vállalat, a KÉSZ Csoport is beszállt, amely a teljes magyarországi hálózatra indikatív árajánlatot tett.

Szerző(k): Economx
06.
27.
09:13
Kétmilliárd dollárért megvennék az Empire State Buildinget

Kétmilliárd dollárért megvennék az Empire State Buildinget

Egy 2 és egy 2,1 milliárd dolláros kéretlen ajánlatot kaptak a tulajdonosok New York ikonikus felhőkarcolójára, az Empire State Buildingre - közölte az ingatlan befektetői és a működése felett felügyelet gyakorló Malkin Holdings.

Szerző(k): MTI
11.
17.
06:19
A Rába ingatlanaival üzletelhet az állam

A Rába ingatlanaival üzletelhet az állam

Elég gyengére sikeredett a Rába harmadik negyedéve is, a számok alapján nem a cég működése az, amiért érdemes megvennie az államnak a társaságot. A rejtett érték változatlanul a cég ingatlanvagyona lehet, ennek ellenére az igazgatóság a PwC véleményével megtámogatva elfogadásra javasolja a 815 forintos ajánlatot.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
11.
07.
11:41
Nyilvános ajánlat a Rábára! - az állam a vevő (bővített)

Nyilvános ajánlat a Rábára! - az állam a vevő (bővített)

A Magyar Állam nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 815 forintos árfolyamon nyilvános vételi ajánlatot tett a Rába Nyrt. részvényeire.

Szerző(k): NAPI
01.
09.
10:13

Növelné részesedését az Elkemben az Alcoa

Az amerikai Alcoa részvényenként 155 norvég koronát ajánl az Elkemért, amivel 7,55 milliárd koronára (845 millió dollár) értékeli a norvég könnyűfémgyártó csoportot.

Szerző(k): Bana Péter
11.
29.
06:59

Nem várható újabb ellenajánlat a Skálára

Véget érni látszik a Skála felvásárlásának júliusban kezdődött története. Az 1200 forintos Callum-ajánlatra érkezett 1300 forintos görög ellenajánlat után az eredeti vevő 1365 forintra emelte a tétet. Elvileg péntekig tehető újabb ellenajánlat, de a NAPI Gazdaság információi szerint erre gyakorlatilag nincs esély, így a december 10-én záruló ajánlat nyomán a Callum megszerezheti a Skála többségét. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
11.
08.
06:59

Többet kínál az Arago az Eravisért

Az Eravis Rt. kezdeményezte részvényeinek a tőzsdéről való kivonását, ezzel egy időben az Arago a tőzsdeszabályzat által előírt vételi ajánlatot tett a törzs- és elsőbbségi részvényekre. A mostani – részvényaukciós módszerrel végrehajtandó – ajánlatban az Arago az augusztusinál többet kínál a részvényekért. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
11.
07.
06:59

Kivezetés előtti ajánlat miatt függesztették fel az Eravis-forgalmat?

A tőzsdetitkárság tegnap negyed egykor felfüggesztette mindkét Eravis-részvény – pezsgőnek amúgy nem nevezhető – tőzsdei forgalmazását, mert olyan információk jutottak a birtokába, amelyek befolyásolhatják a részvények árfolyamának megítélését. Minden bizonnyal a kivezetés előtti, a BÉT szabályai szerint teendő ajánlatról lehet szó, amelynek árfolyama magasabb lesz, mint az augusztusi nyilvános ajánlat 4000, illetve 8000 forintja. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
10.
17.
06:59

Hiánypótlást kért a felügyelet az Aragótól

Meglehetősen részletes, 15 pontra kiterjedő hiányjegyzék kíséretében szólította fel a PSZÁF az Arago Befektetési Holding Rt.-t a Pickre teendő nyilvános ajánlata kiegészítésére. A társaság – a NAPI Gazdaság értesülése szerint – már ma benyújtja a kijavított változatot és abban reménykedik, hogy a PSZÁF legkésőbb a jövő héten zöld utat adhat az ajánlatnak. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
10.
03.
06:59

A PSZÁF felfigyelt a Tengelmannra

A PSZÁF felszólította a Tengelmannt, hogy nyolc napon belül valljon színt, mennyi Skála-részvénye van. A felügyelet a júliusi és a szeptemberi bejelentés közti különbség okát firtatja és felszólítja a német céget, tárja fel a változás körülményeit. A Skálát érintő hír, hogy a GVH tegnap engedélyezte a Callum közvetlen irányítását a cégben, gondot jelenthet azonban, hogy a Callum csak úgy tudja egy hónapon belül lehívni az SCTE Kft.-től kapott vételi opcióját, ha ellenajánlatot tesz az Athina Kft. jelenleg érvényes ellenajánlatára. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI

Az AI az üzleti laptopok világát is készen áll meghódítani (x)

Az AI-alapú megoldások kapcsán a legtöbb kérdés általában a valódi integráció és a hatékonyág kapcsán merül fel. Az ASUS legújabb üzleti laptopja, az ExpertBook P5 tökéletesen illusztrálja, hogyan lehet az AI előnyeit kihasználni az üzleti szférában. Az újdonság a teljesítmény, a megbízhatóság és az intelligencia terén is kiemelkedik, új mércét állítva az üzleti laptopok piacán.