ajánlat

10.
02.
07:15

Ajánlatdömpingre készülhet fel a PSZÁF

A Skáláról ma dönt a GVH, az IBUSZ kivezetéséről pénteken született meg a közgyűlési döntés és 548 forintos ajánlat várható. A Graboplast-ajánlatról a Wallis már egy hete alkudozik a felügyelettel, a Pickre pedig ma jelent meg az Arago ajánlata. További, legalább fél tucat cég esetében elméletileg elképzelhető, hogy a fő tulajdonos vagy valamelyik új befektető nyilvános ajánlatot fontolgat. Csak az a kérdés, mi marad akkor jövőre a tőzsdéből. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
09.
24.
20:40

Benyújtotta végleges ajánlatát az IRB-re az OTP

Az OTP Bank Rt. bejelentette, hogy átadta a szlovák kormány képviselőinek a szlovákiai IRB hitelintézet többségi részesedésének megvásárlására vonatkozó végleges és visszavonhatatlan ajánlatát, amely pozitív fogadtatás esetén az adásvételi szerződés alapját képezi.

Szerző(k): NAPI
08.
24.
06:59

Az Eravis kilenctizede már az Aragónál van

Tegnap zárult le az Arago Rt. Eravis-részvényekre tett nyilvános vételi ajánlata. Bár az adatok összesítése lapzártakor még zajlott, a NAPI Gazdaság értesülése szerint az akció az Arago számára sikeres volt, részesedését 90 százalék fölé tudta emelni, így megindulhat a megmaradt részvényeseket aligha boldogító kiszorítósdi. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
07.
17.
08:05

A Mol megvette a felajánlott TVK-részvényeket (2.)

Pénteken zárult le a Mol Rt. TVK-részvényekre tett nyilvános ajánlata. A 4184 forintos árfolyamon felajánlott 354 ezer 687 részvényt a Mol megvásárolta, annak ellenére, hogy az ajánlatban rögzített feltételek nem mindegyike teljesült. A Mol részesedése így 34,48 százalékra nőtt a TVK-ban, így a továbbiakban akkor sem kell újabb ajánlatot tennie, ha lehívja az egyébként jóval magasabb áron meglévő vételi opcióit. A részvényeket felajánló, információink szerint alig száz befektető örömét némileg csökkentheti, hogy a Mol csak a GVH jóváhagyása, vagy a jóváhagyás szükségtelenségének kimondása után kezdi meg a kifizetéseket.

Szerző(k): Korányi G. Tamás
07.
03.
07:15

Pénteken tátájékoztatták a Skálásokat a felvásárlásról

A Skála-Coop Rt. bejelentette, hogy a Callum Vagyonkezelő Rt levélben jelezte: nyilvános vételi ajánlatot kíván tenni az áruházcég részvényeire. Az áruházlánc vezető munkatársai is csak péntek délután kaptak tájékoztatást a küszöbönálló tulajdonosváltásról. A cég több, mint 2000 dolgozója ugyanzt latolgatja, mint a kisrészvényesek: a potenciális vevő ingatlanegyütesnek vagy működtetésre érdemes áruházláncnak tekinti a Skálát? Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
06.
27.
07:10

A Capital lesz a Skála vásárlója

A Skála tegnapi tájékoztatása szerint legnagyobb tulajdonosa, a német Tengelmann szerződéseket kötött részvényei eladásáról, s a vevők megindították a nyilvános ajánlattételi és a versenyhivatali eljárást az ügylet jóváhagyására. A Skála új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok választására rendkívüli közgyűlést is összehívott, a javasolt tisztségviselők a Capital Rt.-hez közel álló személyek. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
06.
20.
07:10

Vételi ajánlat a megmaradt Human-részvényekre

A cégbíróság bejegyezte a Human Rt. zártkörűvé alakulását, a fő tulajdonos Teva pedig – korábbi ígéretének megfelelően – újabb vételi ajánlatot tett a megmaradt kisrészvényeseknek. Az ár ezúttal is 2050 forint. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI

Az AI az üzleti laptopok világát is készen áll meghódítani (x)

Az AI-alapú megoldások kapcsán a legtöbb kérdés általában a valódi integráció és a hatékonyág kapcsán merül fel. Az ASUS legújabb üzleti laptopja, az ExpertBook P5 tökéletesen illusztrálja, hogyan lehet az AI előnyeit kihasználni az üzleti szférában. Az újdonság a teljesítmény, a megbízhatóság és az intelligencia terén is kiemelkedik, új mércét állítva az üzleti laptopok piacán.