A vártnál kevesebb borszőlőt szüreteltek, de az már látszik, hogy kiváló évjárat lesz az idei - mondta a szerdai Világgazdaságnak a hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke.
Szerző(k): K. Kiss GergelyLengyelországban gomba módra szaporodnak a borászatok, pedig nemrégiben még egyáltalán nem foglalkoztak bortermeléssel és ma sem a legkedveltebb szeszes ital a lengyelek körében a bor.
Szerző(k): Barabás JúliaNagyon jó évjárat lesz az idei – vélik a szőlészek, a héten pedig a kisebb borászatokban már elindult a szüret, amit most kezdenek el a nagyüzemek is.
Szerző(k): Tóth László LeventeAugusztus 27-én, életének 73. évében elhunyt Niszkács Miklós gasztronómiai, a Vendéglátás magazin volt főszerkesztője - írja a turizmus.com.
Szerző(k): Szász PéterEgyes gazdák már augusztus utolsó napjaiban megkezdhetik a kékszőlőfajták szüretelését a villányi borvidéken - mondta az MTI-nek Nagy Gergely, a 2500 hektáros szőlőtermő-terület hegyközségi tanácsának titkára.
Szerző(k): Szász PéterAz idén 750 forintért adnak egy korsó sört a Sziget Fesztiválon. Megnéztük, pariban van-e a drágulás a sörinflációval.
Szerző(k): Csernátony CsabaA villányi Bock Borászat Kft. 1,6 milliárd forintot ruház be 2020 végéig, egyebek között prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében - tájékoztatta a cég az MTI-t.
Szerző(k): K. Kiss GergelyMélyben jár a magyarországi borok termelői ára - számolt be a Világgazdaság.
Szerző(k): Domokos LászlóA szlovákiai szőlészek és borászok szakmai szervezete szerint rengeteg olyan bor van a szlovák piacon, amely az állami azonosító kódszám alapján hazainak minősül, valójában azonban tartálykocsikban behozott importbor.
Szerző(k): Barabás Júlia