A Lidl a hatóság szerint selejtes gyümölcsből származó pálinkát árult, egy boros cég termékeinél az ízzel volt gond, az Auchannál pedig egy borecetnél találtak problémát. A Lidl reagált az ügyre, a boltlánc szerint pontatlanság történt.
Szerző(k): Csernátony CsabaAz alexandrás Matyi Dezső borászatából származó borok mellett kávét, fűszert és almalét is kínál a NAV.
Szerző(k): Csernátony CsabaTéved, aki a "kézműves borokat" csak az apró családi borászatok limitált szériás nedűivel azonosítja. A Tokaji borvidék aszúborai a sajátos szüretelési technológia miatt sokkal több manuális munkát szívnak magukba készítésük során, mint a világ bármely egyéb tömegtermelésre szakosodott termelőhelyén. Mi több, extra hozzáadottértéket rejt a borkészítés folyamata is. A minőség folyamatos növelése jelentős erőfeszítést igényel a borvidék kulcsszereplője a Grand Tokaj Zrt. részéről.
Szerző(k): K. Kiss GergelyAz Auchan tapasztalatai szerint a magyarok körében továbbra is a hagyományos ünnepi fogások és italok a legnépszerűbbek, de a szilveszteri asztalra inkább a magasabb minőségű termékeket választják. A Tesco virsliből mintegy 450 tonnával, lencséből 200 ezer csomaggal, pezsgőből pedig közel 1,5 millió palackkal készül az év utolsó napjaira.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA felnőttek egyharmada nem fogyaszt, de vásárol bort - mondta Hajdu Zoltán, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmaközi részlegvezetője az M1 csatorna hétfő reggeli műsorában.
Szerző(k):Átlagos mennyiségű, 300 ezer mázsányi szőlőt szüretelhettek idén a Tokaj-hegyaljai borvidéken, ám minőségében az egyik legkiemelkedőbb lehet a 2017-es évjárat - olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.
Szerző(k): Dzindzisz SztefanA Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal és a Wine Concept Zrt-vel való együttműködésben népszerűsíti közép-európai és Egyesült királyságbeli piacain a magyar bort a Tesco.
Szerző(k): K. Kiss GergelyVissza kell vonnia több bort a kereskedelmi forgalomból a Sauska pincészetnek - adták hírül a Facebookon.
Szerző(k): Szász PéterDecember 1-jétől 31-éig tart az immár hagyományosnak számító téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. A szakemberek többek között az ünnepekhez kötődő termékeket, illetve az ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító kereskedelmi egységeket és vásárokat vizsgálják.
Szerző(k): Domokos Erika