bor

09.
08.
15:17
Fiáth Attila: a magyar borászok közül is csak azt lehet megmenteni, aki ezt akarja

Fiáth Attila: a magyar borászok közül is csak azt lehet megmenteni, aki ezt akarja

Azt, hogy mi a magyar bor problémája - aktuálisan is, tradícionálisan is - sokan, sokféle módon megfogalmazták már. Gyakran ezek az ülésponttal is összefüggésben vannak, de van, hogy azzal is, hogy az illető melyik borvidéket, bort, birtokméretet vagy éppen értékesítési szegmenst tekinti e témában a legfontosabbnak. A Napi.hu friss, videós podcastja ezek közül most egy tüske kibeszélésére vállakozott, amit nevezhetünk tágabb értelemben vett bormarketingnek is, bor biznisznek is, ám a lényeg egy rugó feszítéséről szól. Arról, hogy hogyan kellene ma jól eladni a magyar bort. Apropó is van, mivel az újonnan gründolt Tokaj Hegyalja Egyetem egy éppen ezt a témát felvállaló képzést indít. A podcastunk vendége Fiáth Attila, a Tokaj Wine Business Institute igazgatója.

Szerző(k): Szabó M. István
09.
05.
06:20
Büszkék lehetnek magukra a szlovákiai magyar borászok

Büszkék lehetnek magukra a szlovákiai magyar borászok

Évtizedeken át tartó munkával jutott el oda egy Szlovákiában élő magyar család, hogy borászatának termékei bárhol a világon piacképesek. Olyan borokat kínálnak, amelyeket az ínyencek keresnek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
21.
13:30
Nem kerül több Hitler cimkés bor a piacra

Nem kerül több Hitler cimkés bor a piacra

Több évnyi huzavona utána az olasz borász beadta a derekát (vagy megértette, hogy miért nem tehet másként, minthogy): leállította a Hitler-borok forgalmazását. Illetve: a bor marad, csak az eddigi cimke változik a "történelmi" borospalackokon.

Szerző(k): Szabó M. István
08.
18.
12:36
Ilyen is van: alkoholizálásra ösztönzi a fiatalokat a japán kormány

Ilyen is van: alkoholizálásra ösztönzi a fiatalokat a japán kormány

Nincs elég adóbevétel, egyre kevesebbet isznak a japán fiatalok. Az ország lakosságának csaknem az egyharmada 65 év feletti, ami tovább fokozza a problémát - derül ki a BBC cikkéből.

Szerző(k): Vámosi Ágoston
08.
14.
10:24
Közkeletű tévhitet cáfol a minisztérium

Közkeletű tévhitet cáfol a minisztérium

A mustgáz veszélyeire figyelmeztet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). A korszerű érzékelők semmiképpen nem spórolhatók meg pusztán a gyertyapróbával, a gyertya lángját ugyanis általában csak 14 százalékot elkérő szén-dioxid tartalom oltja ki, miközben már akár a 9 százalékos koncentráció is öt-tíz perc alatt végzetes lehet a pincében tartózkodóra.

Szerző(k): Szász Péter
08.
05.
08:08
A rezsiválság miatt bezár az egyik legnépszerűbb magyar borétterem (frissítve)

A rezsiválság miatt bezár az egyik legnépszerűbb magyar borétterem (frissítve)

Utoljára augusztus 28-án nyit ki a jelenlegi üzemeltetésben a Paulus Bormúzeum Étterem Móron. A magas energiaköltségek miatt már nem bírtak talpon maradni.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
30.
07:40
Itt a 4500 forintos kolbász: ennyibe kerül az ebéd a Hungaroringen

Itt a 4500 forintos kolbász: ennyibe kerül az ebéd a Hungaroringen

Horror árak várják a látogatókat a Hungaroringen: egy kolbász és egy fröccs nyolcezer forinttól indul. Aki ezt sokallja, annak nem érdemes megnéznie a koktélok és a jégkrémek árát, és euróval se próbálkozzon fizetni: előfordul, hogy csak 350 forintot számolnak érte.

Szerző(k): Vámosi Ágoston
07.
28.
15:11
Kevesebb mint egy euró lesz a sör augusztus 20-án, hiába a petíció

Kevesebb mint egy euró lesz a sör augusztus 20-án, hiába a petíció

Noha sokan petícióban követelték, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot ne rendezzék meg, mivel egy gazdasági válságban egy ilyen költséges eseményen lehetne spórolni, Budapesten a kormány kitart a rendezvény mellett. Most pedig kiderült, hogy az ünnepségen 350 forint lesz egy korsó sör, ami kevesebb mint egy euró. A borok decije csupán 200 forintba kerül majd.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
19.
16:58
Kevesebb zöldség, több növényi tej és műhús: igy fogunk enni Magyarországon

Kevesebb zöldség, több növényi tej és műhús: igy fogunk enni Magyarországon

A klímaváltozás hatásai egyre közvetlenebbül érezhetőek az agráriumban, ezért fordulóponthoz érkezett a világ élelmiszergazdasága, és ezen belül Magyarországé is – írja közleményében az OTP.

Szerző(k): Vámosi Ágoston
07.
10.
18:57
Bockék szerint kérdés, hogy az új tendenciákhoz érdemes-e mindig alkalmazkodni

Bockék szerint kérdés, hogy az új tendenciákhoz érdemes-e mindig alkalmazkodni

Ahogyan az autógyártásnak vagy éppen az öltözködésnek, úgy a borkészítésnek is megvannak a maga trendjei. A borászatok próbálnak igazodni az alakuló fogyasztási szokásokhoz, nagy kérdés azonban, hogy mi a teendő, ha az eltérő arcát mutatja külföldön és idehaza. Az sem biztos, hogy mindenki számára érdemes az új irányokat követni. Megkérdeztünk a témában két bennfentest.

Szerző(k): Kónya Ádám