borágazat

05.
05.
16:06
Tovább drágulhat a magyarok kedvence

Tovább drágulhat a magyarok kedvence

Több tényező együttes hatásaként csaknem 10 százalékkal többe kerülhetnek idén a borok a tavalyihoz képest. Problémát okoz a klímaváltozás, a globális piac átalakulása, valamint a hazai béremelési kényszer egyaránt.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
22.
08:12
Sokat fizettek a tokaji borokért

Sokat fizettek a tokaji borokért

Rekordáron keltek el a Grand Tokaj Zrt. muzeális aszúi a Tokaji Borlovagrend hatodik alkalommal megrendezett Nagy tokaji borárverésén.

Szerző(k): Domokos László
03.
17.
16:45
Drágább lesz az előkelő berúgás

Drágább lesz az előkelő berúgás

A tavalyi szélsőséges időjárás miatt a világ bortermelése 8 százalékkal csökkent. A 2017-es a legrosszabb szüret volt 1961 óta, ezért áremelkedésekkel kell számolni - írja a Piac és Profit a Guardian alapján.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
07.
17:41
Nagyot nőtt az ismert magyar borászat

Nagyot nőtt az ismert magyar borászat

A Varga Pincészet az előző évinél közel egymillióval több, 15,5 millió palack bort adott el tavaly, árbevétele egymilliárd forinttal, 5,8 milliárd forintra nőtt, nyeresége elérte a 300 millió forintot - közölte Varga Péter, a cég tulajdonosa az MTI-vel.

Szerző(k): Szász Péter
02.
23.
10:35
Valami jót is megteremtett az időjárási összeomlás

Valami jót is megteremtett az időjárási összeomlás

A világ bortermelését alaposan felforgatja a klímaváltozás. Tradicionális területeken szűnik meg a szőlőtermesztés, miközben a korábbi fagyos övezetekben megkezdődött a tőkék telepítése. Meglepő, de már díjnyertes angol pezsgők is vannak.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
10.
13:17
Összecsapnak a borszakértők

Összecsapnak a borszakértők

A hónap végén, február 24-én rendezi meg a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban a Magyar Sommelier Szövetség. A döntőt március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében tartják.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
09.
10:00
Kedveli a tokaji bort? Erről mindenképp tudnia kell!

Kedveli a tokaji bort? Erről mindenképp tudnia kell!

Téved, aki a "kézműves borokat" csak az apró családi borászatok limitált szériás nedűivel azonosítja. A Tokaji borvidék aszúborai a sajátos szüretelési technológia miatt sokkal több manuális munkát szívnak magukba készítésük során, mint a világ bármely egyéb tömegtermelésre szakosodott termelőhelyén. Mi több, extra hozzáadottértéket rejt a borkészítés folyamata is. A minőség folyamatos növelése jelentős erőfeszítést igényel a borvidék kulcsszereplője a Grand Tokaj Zrt. részéről.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
26.
11:28
Érdekes dolog derült ki az ünnepi borfogyasztásról

Érdekes dolog derült ki az ünnepi borfogyasztásról

A felnőttek egyharmada nem fogyaszt, de vásárol bort - mondta Hajdu Zoltán, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmaközi részlegvezetője az M1 csatorna hétfő reggeli műsorában.

Szerző(k):
12.
14.
07:24
Ritka jó évjárata lehet a tokaji boroknak

Ritka jó évjárata lehet a tokaji boroknak

Átlagos mennyiségű, 300 ezer mázsányi szőlőt szüretelhettek idén a Tokaj-hegyaljai borvidéken, ám minőségében az egyik legkiemelkedőbb lehet a 2017-es évjárat - olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
12.
07.
17:00
Borakcióba fog a Tesco a magyar kormánnyal

Borakcióba fog a Tesco a magyar kormánnyal

A Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal és a Wine Concept Zrt-vel való együttműködésben népszerűsíti közép-európai és Egyesült királyságbeli piacain a magyar bort a Tesco.

Szerző(k): K. Kiss Gergely