A Dunától keletre fekvő borvidékeken is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége, az illetékes kormányhivatalok szakemberei megkezdték a felszámoláshoz szükséges intézkedéseket - közölte a a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján hétfőn.
Szerző(k): Szász PéterA vártnál kevesebb borszőlőt szüreteltek, de az már látszik, hogy kiváló évjárat lesz az idei - mondta a szerdai Világgazdaságnak a hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke.
Szerző(k): K. Kiss GergelyLengyelországban gomba módra szaporodnak a borászatok, pedig nemrégiben még egyáltalán nem foglalkoztak bortermeléssel és ma sem a legkedveltebb szeszes ital a lengyelek körében a bor.
Szerző(k): Barabás JúliaAz idei piaci tapasztalatok alapján módosítják a szőlő szerkezetátalakítási támogatások feltételeit, a jövőben előnyt élveznek azok a gazdák, akik tudatosan, a piaci igényeknek megfelelő ültetvény telepítéséhez igényelnek támogatást - mondta az MTI szerint Nagy István agrárminiszter Tokajban, a szüreti napok szombati eseményén.
Szerző(k): Domokos ErikaA balatoni és tokaji borvidékre is bőven jutott a Magyar Turisztikai Ügynökség vissza nem térítendő állami támogatásaiból, amiből a 38. leggazdagabb magyar és egy máltai pénzügyi alap is profitált. Veszteséges borászatokhoz épülhetnek panziók az adófizetők pénzéből.
Szerző(k): Vég MártonTavaly rekordbevétel, 7,7 millió forint gyűlt össze a Budapest Borfesztivál és a Máltai Szeretetszolgálat Jótékonysági Borárverésen, amelyet első alkalommal Bősze Ádám vezetett a borfesztivál főszervezőjével, dr. Antal Gáborral közösen. Fel van adva a lecke a párosnak, akik ismét kézbe veszik az aukciós kalapácsot szeptember 12-én. A Bartók Rádió műsorvezetőjeként és zenei antikváriusként is ismert Bősze Ádámmal beszélgettünk a jótékonysági árverésekről és a borokról.
Szerző(k): AxioartBorpromóciós program indul 3,5 milliárd forint kerettel. A borászatok támogatására 45 milliárdot szán az állam.
Szerző(k): Domokos ErikaAugusztustól az év végéig lehet lepároltatni a 2015-2018-as szüreti évekből származó borokat. Az átvételi ár literenként 60 forint, a lepárlóüzem a borból ipari célú nyers alkoholt állít elő.
Szerző(k): Németh GézaAugusztus 27-én, életének 73. évében elhunyt Niszkács Miklós gasztronómiai, a Vendéglátás magazin volt főszerkesztője - írja a turizmus.com.
Szerző(k): Szász Péter