bukás

05.
11.
07:57
Kétmilliárd dollárt bukott a bankóriás

Kétmilliárd dollárt bukott a bankóriás

A JP Morgan Chase kétmilliárd dolláros veszteséget szenvedett el egy sikertelennek bizonyult fedezeti stratégián az utóbbi hat hét alatt, s ezzel koránt sincs vége a történetnek - jelentette be Jamie Dimon, a legnagyobb amerikai pénzügyi holding elnök-vezérigazgatója csütörtökön.

Szerző(k): MTI-Eco
04.
17.
10:31
NAV fogás: egy cégnél 800 feketemunkás

NAV fogás: egy cégnél 800 feketemunkás

Egy kapcsolódó vizsgálat során bukott meg az a vagyonvédelmi vállalkozás, amely eltitkolta bevételeit, feketén foglalkoztatta az alkalmazottait, és a cég ügyvezetője magánokirat hamisítást is elkövetett. A társaság több mint 141 millió forint áfát nem fizetett meg, 800 alkalmazottját pedig be sem jelentette.

Szerző(k): NAPI
11.
16.
18:47
Gyurcsány: Orbán belebukik

Gyurcsány: Orbán belebukik

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktornak menesztenie kell Matolcsy Györgyöt és változtatnia kell gazdaságpolitikáján, különben belebukik.

Szerző(k): MTI
10.
14.
07:07
Svájcban is meglepődtek a magyar gyakorlaton

Svájcban is meglepődtek a magyar gyakorlaton

Messze nem olyan komoly hangsúllyal küldte meg figyelmeztetését Magyarországra a devizahitelezéssel kapcsolatban 2004 júliusában Jean-Pierre Roth, a svájci jegybank vezetője, mint amiről az elmúlt hetek megnyilatkozásai szóltak. Lapunk a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény alapján kikérte a magyar jegybankból az ominózus levelet.

Szerző(k): Nagy László Nándor
09.
09.
13:04

Ennyit bukna az OTP a Fidesz javaslatán (javított)

A devizahitelek arányának csökkenésén keresztül Magyarország nemzetközi megítélésnek javulását hozhatná az Equilor Befektetési Zrt. szerint, ha a kormány elfogadja a Fidesz-KDNP frakciójának javaslatát, amely szerint a devizahiteleseknek lehetővé tennék adósságuk rögzített árfolyamon történő végtörlesztését. A lépésnek azonban komoly ára van, amit a tervek szerint kizárólag a bankok viselnének.

Szerző(k): MTI-Eco
08.
26.
12:22

Mellár: megbukott Orbánék gazdaságpolitikája

Élesen bírálta a kormány gazdaságpolitikáját Mellár Tamás konzervatív oldalhoz sorolható közgazdász, a KSH volt elnöke és a Fidesz-közeli Századvég Gazdaságkutató Zrt. volt kutatási igazgatója, aki szerint azonnali radikális gazdaságpolitikai fordulatra van szükség.

Szerző(k): NAPI

Az AI az üzleti laptopok világát is készen áll meghódítani (x)

Az AI-alapú megoldások kapcsán a legtöbb kérdés általában a valódi integráció és a hatékonyág kapcsán merül fel. Az ASUS legújabb üzleti laptopja, az ExpertBook P5 tökéletesen illusztrálja, hogyan lehet az AI előnyeit kihasználni az üzleti szférában. Az újdonság a teljesítmény, a megbízhatóság és az intelligencia terén is kiemelkedik, új mércét állítva az üzleti laptopok piacán.