Magyarországon is jelen lévő nemzetközi gyorséttermeket kérdeztünk arról, hogy mekkora mértékben használnak magyar alapanyagokat, dolgoznak hazai beszállítókkal.
Szerző(k): Dzindzisz SztefanA legnagyobb magyarországi gyorsétterem-láncoknak jó évük volt tavaly. A legnagyobb növekedést a KFC-ket és Pizza Hutokat üzemeltető Amrest érte el. A legnagyobb lánc továbbra is a McDonald's hazánkban.
Szerző(k): Szabó DánielIdén már 3 új éttermet nyitott a lánc, a következő 5 évben pedig akár 20 új egység is nyílhat - áll az üzemeltető cég közleményében.
Szerző(k): Szabó DánielA vártnál jobb eredménnyel zárta a második negyedévet az amerikai Restaurant Brands International, a Burger King és a Tim Hortons anyavállalata, mivel eladásai növekedtek - derül ki a cég szerdán közzétett adataiból.
Szerző(k): Szász PéterFecal Coliform baktériumokat találtak a mekis, burger kinges KFC-s üdítők jegében, ezek azok a baktériumok, amelyek meleg vérű állatok fekáliájában is megtalálhatók - írja a portfolio.hu.
Szerző(k): K. Kiss GergelyHiába a magyarországi munkaerőhiány és a gasztroforradalom, a McDonald\'s kivételével nőtt a foglalkoztatottak száma, viszont a Burger King nem tudta növelni az üzemi eredményét az előző évhez képest - derül ki a 2016-os év cégbeszámolóiból.
Szerző(k): Szabó DánielA belga királyi család felszólította a Burger King gyorsétteremlánc belgiumi részlegét, hogy állítsa le a Fülöp király fényképével illusztrált reklámkampányt - közölte a La Libre Belgique című belga napilap hétfőn.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaVersenyt rendeztünk a Whoppernek és a Big Macnek. Fehérjében a Big Mac nyert, de a Whopperben kevesebb a cukor.
Szerző(k): Csernátony CsabaAz egy évvel korábbihoz képest nagyobb, vagy hasonló mértékű forgalombővüléssel és mutatósan javuló jövedelmezőséggel zárta a 2015-ös évet a három legnagyobb magyarországi gyorsétteremlánc-multi. A korábbi évekhez képest változás, hogy a vezető McDonald\'s és a második AmRest esetében is jelentősen nőttek az éttermi dolgozók bérkifizetései. A harmadik Burger Kingnél is szépen hízott a teljes alkalmazotti ráfordítás.
Szerző(k): K. Kiss Gergely