Összesen több mint 3 millió kilogramm Kinder-terméket vontak vissza a piacról, miután áprilisban számos szalmonellás megbetegedés történt Európában, a lépésnek több tízmillió eurós pénzügyi hatása lesz - mondta Nicolas Neykov, a Ferrero cég franciaországi igazgatója a Le Parisien című napilapnak.
Szerző(k): Domokos László16 országból több mint 300 ember betegedett meg a Ferrero által Belgiumban gyártott Kinder csokoládéval kapcsolatos szalmonella járványban - írja a Food Safety News.
Szerző(k): Szász PéterEddig a háború sújtotta keleti Ukrajnában gyártották a Nestlé népszerű termékét, a kialakult helyzet miatt azonban ellátási kihívások keletkeztek. A cég most egy másik verziót, az Újhullámot ajánlja - írja az Index.hu.
Szerző(k): K. Kiss GergelyKözeledik a húsvét, amikor sokan élő csibékkel és nyulakkal lepik meg gyerekeiket, azonban azt kevesen tudják, hogy az állatokkal való nem higiénikus bánásmód szalmonellafertőzést is okozhat – írja a Food Safety News.
Szerző(k): Ambrus-Nagy BoglárkaCsehországba és Szlovákiába is jutott a szalmonellás Kinder-termékekből, ami azt jelenti, hogy Európa nagyon sok országába került a selejtből, amit a gyártó egyébként visszahívott a boltokból.
Szerző(k): Komócsin SándorAz EU több tagállamában jelentettek Salmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők; a belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek - adta hírül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szerző(k): Szász PéterAz Egyesült Királyságban visszahívták a Kinder Meglepetés csokoládék egy részét a boltokból, mert számos olyan szalmonellás megbetegedést tapasztaltak, ami összefüggésbe hozható velük. Más országok is érintettek lehetnek.
Szerző(k): Komócsin SándorA jövőben is kapni lehet a Ritter Sport termékeit Oroszországban, de korábban bejelentették, hogy az ukrajnai háború miatt felfüggesztik a beruházásaikat és nem reklámozzák a csokijukat az országban- adta hírül a Handelsblatt.
Szerző(k): Ambrus-Nagy BoglárkaA klímaváltozás miatt egyre nagyobb veszélyben van a csokoládégyártás: a termőterületek zsugorodnak, emiatt kevesebb kakaóbabot lehet szüretelni. De az általános inflációs hatások is nehézkessé teszik a csokoládékészítést. Mikor éri el a fogyasztókat a drágulás? Mi a csokoládékészítés? Létezik környezetbarát édesség? Többek között ezekről beszélgettünk a Globalopoly podcastsorozat legújabb adásában Intődy Gáborral, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkárával.
Szerző(k): Szabó Dániel