csokoládé

05.
31.
08:52
Túrórudakat vizsgált a Nébih, itt vannak az eredmények

Túrórudakat vizsgált a Nébih, itt vannak az eredmények

Mintegy 22 túrórudat vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, melyek formájukat tekintve ugyan hasonlóak, mégsem mindegyik túróalapú. Hat desszertkészítmény esetében minőségi, illetve jelölési hibák miatt hatósági eljárás indult. Az ítészek szerint a legfinomabb rudi a Pöttyös, a tejdesszertek közt pedig a Milfina és a CBA terméke is nagyon finom.

Szerző(k): Tér Diána
05.
27.
10:34
Több mint hárommillió kilogramm Kinder-terméket vontak vissza Európában

Több mint hárommillió kilogramm Kinder-terméket vontak vissza Európában

Összesen több mint 3 millió kilogramm Kinder-terméket vontak vissza a piacról, miután áprilisban számos szalmonellás megbetegedés történt Európában, a lépésnek több tízmillió eurós pénzügyi hatása lesz - mondta Nicolas Neykov, a Ferrero cég franciaországi igazgatója a Le Parisien című napilapnak.

Szerző(k): Domokos László
05.
22.
14:25
Kiderült, hány ember betegedett meg szalmonellás Kinder csokitól

Kiderült, hány ember betegedett meg szalmonellás Kinder csokitól

16 országból több mint 300 ember betegedett meg a Ferrero által Belgiumban gyártott Kinder csokoládéval kapcsolatos szalmonella járványban - írja a Food Safety News.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
16:08
Eltűnt a Balaton szelet és a Boci a boltok polcairól, megszólalt a gyártó

Eltűnt a Balaton szelet és a Boci a boltok polcairól, megszólalt a gyártó

Eddig a háború sújtotta keleti Ukrajnában gyártották a Nestlé népszerű termékét, a kialakult helyzet miatt azonban ellátási kihívások keletkeztek. A cég most egy másik verziót, az Újhullámot ajánlja - írja az Index.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
13.
18:00
Néhány egyszerű szabály betartásával elkerülhető a szalmonellafertőzés húsvétkor

Néhány egyszerű szabály betartásával elkerülhető a szalmonellafertőzés húsvétkor

Közeledik a húsvét, amikor sokan élő csibékkel és nyulakkal lepik meg gyerekeiket, azonban azt kevesen tudják, hogy az állatokkal való nem higiénikus bánásmód szalmonellafertőzést is okozhat – írja a Food Safety News.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
04.
09.
14:14
Tovább gyűrűzik a Kinder csokik botránya

Tovább gyűrűzik a Kinder csokik botránya

Csehországba és Szlovákiába is jutott a szalmonellás Kinder-termékekből, ami azt jelenti, hogy Európa nagyon sok országába került a selejtből, amit a gyártó egyébként visszahívott a boltokból.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
06.
17:09
Magyarországra is érkeztek szalmonellával szennyezett Kinder csokik

Magyarországra is érkeztek szalmonellával szennyezett Kinder csokik

Az EU több tagállamában jelentettek Salmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők; a belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek - adta hírül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szász Péter
04.
06.
11:56
Gond lehet a húsvéti slágertermékkel, egy kindertojás-visszahívásra már sor került

Gond lehet a húsvéti slágertermékkel, egy kindertojás-visszahívásra már sor került

Az Egyesült Királyságban visszahívták a Kinder Meglepetés csokoládék egy részét a boltokból, mert számos olyan szalmonellás megbetegedést tapasztaltak, ami összefüggésbe hozható velük. Más országok is érintettek lehetnek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
30.
12:55
Kivétel is akad: továbbra is ehetnek Ritter Sportot az oroszok

Kivétel is akad: továbbra is ehetnek Ritter Sportot az oroszok

A jövőben is kapni lehet a Ritter Sport termékeit Oroszországban, de korábban bejelentették, hogy az ukrajnai háború miatt felfüggesztik a beruházásaikat és nem reklámozzák a csokijukat az országban- adta hírül a Handelsblatt.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
03.
16.
11:10
Intődy Gábor: már biztos, hogy pár évtizeden belül nem lesz többé csokoládé

Intődy Gábor: már biztos, hogy pár évtizeden belül nem lesz többé csokoládé

A klímaváltozás miatt egyre nagyobb veszélyben van a csokoládégyártás: a termőterületek zsugorodnak, emiatt kevesebb kakaóbabot lehet szüretelni. De az általános inflációs hatások is nehézkessé teszik a csokoládékészítést. Mikor éri el a fogyasztókat a drágulás? Mi a csokoládékészítés? Létezik környezetbarát édesség? Többek között ezekről beszélgettünk a Globalopoly podcastsorozat legújabb adásában Intődy Gáborral, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkárával.

Szerző(k): Szabó Dániel