A gazdasági helyzetre hivatkozva lehúzta a rolót a nagy múltú budapesti Hauer Cukrászda és Kávéház.
Szerző(k): Domokos ErikaA kénytelen drágulás egyre nagyobb számban tántorítja el az édességre vágyó vevőket.
Szerző(k): Rácz GergőA Magyar Cukrász Ipartestület kihirdette a 2022-es Év Fagylaltja verseny győzteseit. A cukrászdák versenyében a Füredi fagyizó Szőke zserbója nyert, a mentes fagyik közül az aranyérmet a balatonmáriai Pingvin cukrászda érdemelte ki, a Szilvás fekete teával.
Szerző(k): Domokos ErikaA nyár végéig tud nyitva lenni az Édesem cukrászda, utána lehúzza a rolót. A tortaműhelyet az alapanyagok árainak száguldása kényszerítette térdre.
Szerző(k): Molnár CsabaDaubner György cukrászmester soha nem reklámozta magát, még a nevét sem írta ki az üzletére, a vevők a kiváló minőség miatt mindig visszatértek. A Szépvölgyi úti kis házból húsz év alatt, folyamatosan fejlesztve, állami támogatás és hitel nélkül alakította ki a jelenlegi, háromszintes cukrászdáját. A Daubner család néhány éve belekezdett a gazdálkodásba is. Budapest egyik legjobb cukrászdájában jártunk.
Szerző(k): Domokos ErikaSzerbiában továbbra is előfordul, hogy hiánycikk a cukor egyes boltokban, mert a lakosság folytatja a felvásárlásokat, miközben az árkorlátozás miatt közületi vásárlók is a lakosságnak szánt cukrot veszik.
Szerző(k): Komócsin SándorAz egyik élvonalbeli budapesti cukrászda tulajdonosa arról számolt be, hogy bár költségeik brutálisan nőttek, egyelőre „csak” ötödével drágultak a süteményeik. A kilátások sajnos nem rózsásak, de a nasizásért rajongó magyarok kitartanak mellettük.
Szerző(k): Komócsin SándorA járvány két esztendejében közel négyezerrel csökkent a vendéglátóhelyek száma. A második korlátozáshullámot már kevesebben bírták, ez rázta meg erősebben a vendéglátást. A cukrászdák kifejezetten válságállóak voltak, nem is csökkent a számuk, a szórakozóhelyek ötöde viszont eltűnt.
Szerző(k): Molnár CsabaA vendéglátás a járvány egyik legjobban sújtott ágazata, de alig csökkent a vendéglátóhelyek száma. A statisztikában. Cukrászdából még több is van. Februárban több pénzt hagytak a vendégek a fizetőpincéreknél, de adagban, korsóban még mindig van elmaradás, igaz, már kisebb. Közben a vendéglőkben is beindult a drágulás, nem is kicsit.
Szerző(k): Csernátony Csaba