„A dió sosem volt könnyű növény, de az elmúlt évek éghajlati szélsőségei minden eddiginél jobban próbára tették a gazdákat” – közö ...
A magyarok kedvenc karácsonyi süteményéből luxusédesség lett. Ha közelebbről szemügyre vesszük az élelmiszer-inflációt, annak hatá ...
A közétkeztetésben jövőre új szabályozás lép életbe, tiltólistára kerülnek a leggyakoribb allergén összetevők, mint a diófélék és ...
Magyar kutatók a világon egyedülálló, méhbarát injektálásos eljáráson dolgoznak a dió és a cseresznye védelme érdekében.
Szerző(k): T. E.Valóságos ízorgia az idei szezon balatoni fagyija: vörösboros, fügés, diós.
Szerző(k): Sánta AndrásA Pulzus Kutatóval összefogva, számos kérdésre kerestük a választ a magyarok bejglifogyasztási- és vásárlási szokásait illetően, ebből pedig megtudtuk, hogy melyik a hazai lakosság kedvenc tölteléke, mennyit vagyunk hajlandó költeni rá, és hol vesszük a legnépszerűbb karácsonyi édességet.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaNehéz helyzetbe kerültek a hazai diótermelők. A magyar gazdáknak nem az idei rossz terméshozam vagy a dióburok-fúrólégy okozta károk jelentik a legnagyobb gondot, hanem hogy elárasztja az országot a külföldi, alacsony költséggel előállított dió.
Szerző(k): Economx