energiapolitika

07.
11.
15:26

Jogerős a Vértesi Erőmű csődegyezsége

A bíróság jóváhagyta a Vértesi Erőmű csődegyezségét, amelynek értelmében a 20 milliárdos tartozást felhalmozó vállalat 5,6 milliárd forintot fizet hitelezőinek. Az üzem ezzel zavartalanul működhet tovább.

Szerző(k): Leszák Tamás
07.
07.
15:39
Harmadával nőhet a hazai áramfelhasználás

Harmadával nőhet a hazai áramfelhasználás

A következő húsz évben 30 százalékkal nő a hazai villamosenergia-igény - ismertette a hamarosan a kormány elé kerülő energiastratégia alapvetését Bencsik János államtitkár. A paksi atomerőmű stressztesztjének eredménye szeptember közepére születik meg.

Szerző(k): Leszák Tamás
07.
01.
13:16
Bányaóriások születhetnek Kelet-Európában

Bányaóriások születhetnek Kelet-Európában

Bár a cseh bányaóriás, az NWR lengyelországi bányavásárlási kísérlete megbukott, csak idő kérdése, hogy meginduljon a szénbányászat konszolidációja a térségben.

Szerző(k): Barabás T. János
06.
27.
19:58

Vitát váltott ki az olajtartalékok feloldása

Az OPEC főtitkára hétfőn felszólította a Nemzetközi Energiaügynökséget (IEA), hogy azonnal vonja vissza a nyersolajtartalékok részbeni feloldásáról szóló döntését, mivel a piacoknak nincs szükségük extra nyersolajra. Fellegi Tamás, magyar szakminiszter szerint viszont a döntés az európai gazdaság érdekét szolgálja.

Szerző(k): MTI-Eco
06.
20.
06:50
Jön az újabb magyar csúcshatóság

Jön az újabb magyar csúcshatóság

Meghatározó tulajdonrész nélkül az államnak kevés lehetősége van az energetikai piacok alakítására, a Mol-pakett megvásárlása után további állami részvételre is szükség lenne – mondta a Napi Gazdaságnak Horváth Péter, a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke. A parlament szeptemberben dönthet az energetikai csúcshatóság felállításáról.

Szerző(k): Leszák Tamás