A 83-as út fejlesztését kiszolgáló keverőtelepen a tavalyi 125 ezer tonna után idén 110 ezer tonna lehet a termelés. Az idei év legnagyobb kihívásai az energiaárak növekedése és a beszerzés nehézségei.
Szerző(k): Horváth TiborEgyre kevesebb esély mutatkozik arra, hogy az európai parlamenti választások előtt elfogadjon az Európai Unió döntéshozatala bármilyen érdemi jogszabályt, amely közelebb vinné Európát az élelmiszerek fenntartható előállításához. Az európai csúcsintézmények, a tagállamok és a termelők még abban sem tudtak megegyezni, hogy pontosan mit jelent a fenntartható élelmiszer-előállítás.
Szerző(k): Nagy KristófRendhagyó kutatás mérte fel, hogy a közösségi platformokon, a kommentekben mennyire fogékonyak az olvasók, egyben vásárlók a nagyvállalatok akcióira, ügyeire.
Szerző(k): Varga CsengeElőkelő helyen végzett Magyarország közösségi közlekedése a Greenpeace rangsorában: a 30 vizsgált európai ország közül a nyolcadik helyen. Az eredmény azt mutatja meg, mennyire hozzáférhető a vizsgált országban a közösségi közlekedés, amely a károsanyag-kibocsátás és a felhasznált energia csökkentésének egyik legfontosabb eszköze.
Szerző(k): Nagy Kristóf1988-ban egy új korszak előfutáraként várták, ma már éves szinten több mint 70 millió vendéget szolgál ki itthon a McDonald’s. Jelenleg a cég központjában és a McDonald’s éttermekben 7900-an dolgoznak.
Szerző(k): Horváth TiborA jegybank új keresőjét a lakosság hiteles tájékoztatására hozták létre. Célja a pénzügyi termékek átlátható összehasonlíthatósága. Közben a klímabarát hitelek aránya folyamatosan nő.
Szerző(k): Horváth BalázsA Wizz Air 5 millió fontot (több mint 2,1 milliárd forintot) fektet bioüzemanyag előállításába, ebből elláthatja az Egyesült Királyságban működő bázisainak szükségletét.
Szerző(k): Varga CsengeA 2030-ra megalkotott jövőképben a társaság a hazai fenntartható közúti mobilitás meghatározó szereplőjeként pozícionálja magát. Az állami tulajdonú nagyvállalat az elsők között van, amely klímastratégiai dokumentummal rendelkezik.
Szerző(k): Horváth TiborMagyországon 1,8 millió tonna ételt dobunk ki évente, ez a mennyiség kamionra pakolva azt jelentené, hogy Budapesttől Párizsig érne a sor. Az emberiség környezetterhelésének fele az élelmiszerhez kötődik, ezért különösen fontos, hogyan állítjuk elő, és mit kezdünk a felesleggel.
Szerző(k): Horváth Tibor