A szakma egyik legfontosabb listájában, a The Best Chef rangsorában a 100 legjobb séf közé választották a budapesti Salt étterem szakácsát, Tóth Szilárdot. Ezzel újabb sikert könyvelhetett el a Michelin Guide értékeléseiben is egyre jobban szereplő magyar gasztronómia.
Szerző(k): EconomxAdventi gasztrokedvességek a Belvárosban.
Szerző(k): Sánta AndrásKorábban is próbálkoztak központi, hosszútávú borstratégiát készíteni az ágazat fejlesztésére, a problémák kezelésére, ugyanakkor minden alkalommal hiányzott a legfontosabb alap: az ágazati kutatás – mondta el az economx.hu podcastjában a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos. Rókusfalvy Pál arról is beszélt: évtizedek óta hiányzik a magyar borászatból az innovatív gondolkodás és az összefogás.
Szerző(k): Gáll CsongorMár ezen a héten pénteken karácsonyi díszleteket kap a Vörösmarty tér. A szervezők ráadásul újabb látványelemeket is ígérnek.
Szerző(k): Zádori BenceA madárinflueza-járvány után ismét magára talált a hazai lúdágazat, az év második felében nagy lendületet vett a hízott liba felvásárlása és a vágás is.
Szerző(k): Horváth TiborA Michelin először az abroncsok királya volt, majd később a gasztronómia leghitelesebb kritikusává nőtte ki magát.
Szerző(k): Fogarasi KittiA Chinese Restaurant Budapesten felvett hetedik évada nem csupán a kínai ételek népszerűsítésének ügyét szolgálja, a milliárdos nézettségű valóságshow a magyar főváros iránt is felkeltette az érdeklődést.
Szerző(k): Horváth TiborA Kávé Világnapját hivatalosan szeptember 29-én ünneplik a kávézás szerelmesei. A jeles ünnep eredetileg 1983-ban Japánból indult, de 2009 óta már Európában is megünneplik.
Szerző(k): Horváth TiborA Pizzák Éjszakája program keretein belül számos fővárosi és vidéki étterem adja féláron a nápolyi pizzákat.
Szerző(k): Economx