Nemcsak a tengerpartra vágynak a magyarok: egy áttombolt koncert is feltöltődést ad - derül ki egy kutatásból. A gasztronómiai kalandokra viszont nem igazán vagyunk vevők.
Szerző(k): EconomxFelgyorsultak az elmúlt években azok az innovatív élelmiszeripari fejlesztések, amelyek a hagyományos hús kiváltására alkalmas, széles körben elfogadottá tehető alternatív fehérjeforrásokkal akarnak betörni az élelmiszerek piacára. A klímaváltozás miatt felerősödő aggodalmak és az élelmiszerreformra vonatkozó tervek ugyanakkor kevésnek bizonyulnak, ha arról kell dönteni, lemondunk a húsról. Éppen ezért a rovarok is legfeljebb részben, közvetve lehetnek a jövő fehérjeforrásai.
Szerző(k): Nagy KristófSzlovénia egyre többet törődik a fenntarthatósággal, ennek egyik része, hogy a helyi termelőktől vásárolnak, az organikus kézműves termékeket igyekeznek felszolgálni az éttermekben. Érdemes kipróbálni az ottani pálinkát, a helyi húsból készült hamburgert vagy a narancsbort.
Szerző(k): Herman BernadettA téli időszakra be kell zárnia a világörökségi falu, Hollókő népszerű éttermének a Hollóköves Bisztrónak. Addig kávézóként üzemelnek és ha újranyitnak, akkor vendégek egy teljesen új éttermi branddel találkozhatnak - írják a Facebookon.
Szerző(k): Szász PéterVan-e értelme a magyar borpiacon high level kategóriájú borokat készíteni, és ha igen, akkor azt mikor illik meginni? Mindez az Egri Bikavér Ünnepi Napok kapcsán került szóba, mivel sajtóhírek szerint egy új, felső kategóriás bikavért fognak bemutatni. A Napi.hu friss videós podcastjában ma borról és borászatról beszélgettünk Gál Tibor borásszal.
Szerző(k): Szabó M. IstvánCsütörtöktől országszerte mintegy 140 étterem várja háromfogásos, fix árú menüsorral a vendégeket az Országos Étterem Hét elnevezésű program keretében október 16-ig. Három árkategória közül lehet választani.
Szerző(k): Domokos ErikaA franciák már alig tudnak hozzájutni kedvenc ételízesítőjükhöz, és mindezt az ukrán háboró mellet még jó néhány negatív fejleménynek köszönhetik. Ha van is, drága - de még drágább lesz.
Szerző(k): Szabó M. IstvánEgy tonna egynyaras süllő pusztult el a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. egyik nevelőtavában. A kár milliókban mérhető, emellett a pusztulást megszenvedi a jövő évi halállomány is.
Szerző(k): Molnár CsabaBezárt Szeged legrégebbi étterme, a Gulyáscsárda: az elmúlt hat évtizedben sikeresen működő étterem most a szakácshiány miatt nem tud tovább működni.
Szerző(k): Tér Diána