gasztronómia

05.
05.
17:35
Megérkezett az ország első MI-hamburgere

Megérkezett az ország első MI-hamburgere

A kampány különlegessége, hogy nem csak a receptet, hanem a marketingkampányt is a mesterséges intelligenciára bízta az étterem Az MI z által alkotott algoritmusok optimalizálhatják egy étterem kínálatát.

Szerző(k): Horváth Tibor
03.
20.
12:10
Kezdje el tervezni a szabadságát, mert boldogabb lehet tőle

Kezdje el tervezni a szabadságát, mert boldogabb lehet tőle

Nemcsak a tengerpartra vágynak a magyarok: egy áttombolt koncert is feltöltődést ad - derül ki egy kutatásból. A gasztronómiai kalandokra viszont nem igazán vagyunk vevők.

Szerző(k): Economx
02.
02.
07:01
Egy fincsi rovarpöri? Európa köszöni, nem kér belőle!

Egy fincsi rovarpöri? Európa köszöni, nem kér belőle!

Felgyorsultak az elmúlt években azok az innovatív élelmiszeripari fejlesztések, amelyek a hagyományos hús kiváltására alkalmas, széles körben elfogadottá tehető alternatív fehérjeforrásokkal akarnak betörni az élelmiszerek piacára. A klímaváltozás miatt felerősödő aggodalmak és az élelmiszerreformra vonatkozó tervek ugyanakkor kevésnek bizonyulnak, ha arról kell dönteni, lemondunk a húsról. Éppen ezért a rovarok is legfeljebb részben, közvetve lehetnek a jövő fehérjeforrásai.

Szerző(k): Nagy Kristóf
11.
08.
16:56
A szlovén éttermeket is elérte a rezsiválság, mégsem drágítanak

A szlovén éttermeket is elérte a rezsiválság, mégsem drágítanak

Szlovénia egyre többet törődik a fenntarthatósággal, ennek egyik része, hogy a helyi termelőktől vásárolnak, az organikus kézműves termékeket igyekeznek felszolgálni az éttermekben. Érdemes kipróbálni az ottani pálinkát, a helyi húsból készült hamburgert vagy a narancsbort.

Szerző(k): Herman Bernadett
10.
26.
14:26
Energiakrízis: bezár egy népszerű étterem

Energiakrízis: bezár egy népszerű étterem

A téli időszakra be kell zárnia a világörökségi falu, Hollókő népszerű éttermének a Hollóköves Bisztrónak. Addig kávézóként üzemelnek és ha újranyitnak, akkor vendégek egy teljesen új éttermi branddel találkozhatnak - írják a Facebookon.

Szerző(k): Szász Péter
10.
21.
16:34
Gál Tibor: az a feladatunk, hogy ami ebben a borban benne van, azt tegyük tökéletesebbé

Gál Tibor: az a feladatunk, hogy ami ebben a borban benne van, azt tegyük tökéletesebbé

Van-e értelme a magyar borpiacon high level kategóriájú borokat készíteni, és ha igen, akkor azt mikor illik meginni? Mindez az Egri Bikavér Ünnepi Napok kapcsán került szóba, mivel sajtóhírek szerint egy új, felső kategóriás bikavért fognak bemutatni. A Napi.hu friss videós podcastjában ma borról és borászatról beszélgettünk Gál Tibor borásszal.

Szerző(k): Szabó M. István
10.
06.
15:34
Új akcióval csábítják a vendégeket az éttermekbe

Új akcióval csábítják a vendégeket az éttermekbe

Csütörtöktől országszerte mintegy 140 étterem várja háromfogásos, fix árú menüsorral a vendégeket az Országos Étterem Hét elnevezésű program keretében október 16-ig. Három árkategória közül lehet választani.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
27.
16:33
Bajban van, aki szereti a dijoni mustárt

Bajban van, aki szereti a dijoni mustárt

A franciák már alig tudnak hozzájutni kedvenc ételízesítőjükhöz, és mindezt az ukrán háboró mellet még jó néhány negatív fejleménynek köszönhetik. Ha van is, drága - de még drágább lesz.

Szerző(k): Szabó M. István
08.
24.
12:56
Alaposan betett az aszály az egyik legmenőbb magyar luxuskajának

Alaposan betett az aszály az egyik legmenőbb magyar luxuskajának

Egy tonna egynyaras süllő pusztult el a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. egyik nevelőtavában. A kár milliókban mérhető, emellett a pusztulást megszenvedi a jövő évi halállomány is.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
29.
16:15
Ikonikus éttermétől búcsúzik Szeged

Ikonikus éttermétől búcsúzik Szeged

Bezárt Szeged legrégebbi étterme, a Gulyáscsárda: az elmúlt hat évtizedben sikeresen működő étterem most a szakácshiány miatt nem tud tovább működni.

Szerző(k): Tér Diána

Athene AI – Gen AI vállalatoknak (x)

Az AI megoldások hétköznapjaink részévé váltak. Céges környezetben követelmény a biztonságos használat és adatkezelés.