gasztronómia

12.
27.
12:20
Akár 30 ezer vendéglátós állás is megszűnhet Bécsben

Akár 30 ezer vendéglátós állás is megszűnhet Bécsben

Több tízezer munkahely szűnhet meg a bécsi idegenforgalomban, mivel a szigorú beutazási korlátozások mellett a legutóbbi lockdown is óriási terhet jelentett a vendéglátósoknak.

Szerző(k): Tér Diána
12.
03.
06:52
Újabb budapesti csúcsétterem zár be végleg

Újabb budapesti csúcsétterem zár be végleg

Még egy ritka jó budapesti étterem húzza le végleg a rolót. Nem tér vissza Budapesti éttermi életébe a VII. kerületi Fricska Gastropub.

Szerző(k): Molnár Csaba
11.
11.
13:22
Megjelent a Lidl legújabb receptgyűjteménye

Megjelent a Lidl legújabb receptgyűjteménye

A Lidl konyha bemutatja: Az étel iskolája! címmel debütál a vállalat szakácskönyvsorozatának legújabb, hetedik kötete. Az új könyvben a szerzők Széll Tamás Michelin-csillagos séf irányításával a korábbi évek alatt felhalmozódott tudásanyagot gyűjtötték össze és egészítették ki, hogy egy jól használható, gyakorlatias alapszakácskönyvvel támogathassák vásárlóikat a mindennapi főzésben. A több mint félmillió példányban megjelenő szakácskönyv az áruházlánc hűségprogramjának keretében érhető el november 25-től.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
28.
10:39
Kötelező szervizdíj bevezetését javasolják a bérek emeléséhez

Kötelező szervizdíj bevezetését javasolják a bérek emeléséhez

Megfontolásra érdemes az általános szervizdíj bevezetése a szállodai alapszolgáltatások után, amely a kritikus munkaerőhiány miatt máris gúzsba kötött szektorban a további béremelések egyik forrása lehet - mondta a Világgazdaságnak a szakmai szövetség.

Szerző(k): Tér Diána
10.
07.
15:15
Magyar siker: Újbudáról beszél a világ

Magyar siker: Újbudáról beszél a világ

A budapesti XI. kerület lett a világ hetedik legmenőbb városrésze, ami a gasztronómiai felhozatalt illeti a Time Out brit magazin összeállítása szerint. Olyan városokat előztünk meg, mint Melbourne vagy Hongkong.

Szerző(k): Tér Diána
09.
23.
06:40
Kiderült: a külügy kamatostul visszakéri a 2,5 milliárdos támogatást

Kiderült: a külügy kamatostul visszakéri a 2,5 milliárdos támogatást

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kamatostul visszaköveteli a 2,5 milliárd forintos beruházási támogatást a két évvel ezelőtt Kisvárdán csigafeldolgozó és tésztagyártó üzemet építő Bourgogne Gastronomie Kft.-től, amelynek augusztus végén elindult a csődeljárása. A cég a támogatási szerződés több rendelkezését is megsértette - közölte lapunkkal a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
09.
14:57
Vége az ikonikus magyar étteremnek a pesti Belvárosban

Vége az ikonikus magyar étteremnek a pesti Belvárosban

Budapest egyik legrégebbi étterme vált a koronavírus áldozatává, miután a lezárások és az elmaradó külföldi turisták miatt fizetésképtelen lett a pesti Belvárosban működő Kárpátia - adta hírül a HVG. A vendégeket magyaros ételekkel és cigányzenével is váró étterem cégének elindult a felszámolási eljárása.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
02.
14:40
Két új Michelin-csillagos éttereme van Magyarországnak

Két új Michelin-csillagos éttereme van Magyarországnak

Michelin-csillagot kapott a budapesti Essencia és a Salt étterem, ezzel hétre nőtt a legnagyobb gasztronómiai elismeréssel rendelkező egységek száma Magyarországon - adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)

Szerző(k): Szász Péter
08.
26.
15:10
A Dreher több mint 500 csapost képzett a nyár folyamán

A Dreher több mint 500 csapost képzett a nyár folyamán

Összesen 83 településen, főleg a Balaton környékén és a fővárosban tartottak oktatást a Dreher csapolómesterei a Csapolt Minőség Program 2021-es szakaszának nyári időszakában. A sör minőségén túl a csapolás hangulatára, az elkészítés folyamatának legapróbb részleteire, a csapolt pohár látványára, esztétikájára is hangsúlyt fektető kezdeményezés révén már 550 vendéglátóhelyi alkalmazott emelte magasabb szintre csapolási tudományát és vált jóval elkötelezettebbé a minőségi sörcsapolás iránt.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
23.
06:40
Egy startup laborban fejleszti a jövő libamáját, és már nyomon van

Egy startup laborban fejleszti a jövő libamáját, és már nyomon van

Egy párizsi startup vállalkozás laboratóriumban előállítható libamájakat fejleszt, ehhez júliusban 10 millió dollár befektetést is kapott. A társaság reméli, hogy az ínyenc készítmény helyettesítheti a hagyományos (hizlalt) libamájat azokban az országokban, ahol betiltották az állatok tömését.

Szerző(k): Domokos Erika