Még egy ritka jó budapesti étterem húzza le végleg a rolót. Nem tér vissza Budapesti éttermi életébe a VII. kerületi Fricska Gastropub.
Szerző(k): Molnár CsabaA Lidl konyha bemutatja: Az étel iskolája! címmel debütál a vállalat szakácskönyvsorozatának legújabb, hetedik kötete. Az új könyvben a szerzők Széll Tamás Michelin-csillagos séf irányításával a korábbi évek alatt felhalmozódott tudásanyagot gyűjtötték össze és egészítették ki, hogy egy jól használható, gyakorlatias alapszakácskönyvvel támogathassák vásárlóikat a mindennapi főzésben. A több mint félmillió példányban megjelenő szakácskönyv az áruházlánc hűségprogramjának keretében érhető el november 25-től.
Szerző(k): K. Kiss GergelyMegfontolásra érdemes az általános szervizdíj bevezetése a szállodai alapszolgáltatások után, amely a kritikus munkaerőhiány miatt máris gúzsba kötött szektorban a további béremelések egyik forrása lehet - mondta a Világgazdaságnak a szakmai szövetség.
Szerző(k): Tér DiánaA budapesti XI. kerület lett a világ hetedik legmenőbb városrésze, ami a gasztronómiai felhozatalt illeti a Time Out brit magazin összeállítása szerint. Olyan városokat előztünk meg, mint Melbourne vagy Hongkong.
Szerző(k): Tér DiánaA Külgazdasági és Külügyminisztérium kamatostul visszaköveteli a 2,5 milliárd forintos beruházási támogatást a két évvel ezelőtt Kisvárdán csigafeldolgozó és tésztagyártó üzemet építő Bourgogne Gastronomie Kft.-től, amelynek augusztus végén elindult a csődeljárása. A cég a támogatási szerződés több rendelkezését is megsértette - közölte lapunkkal a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség.
Szerző(k): Domokos ErikaBudapest egyik legrégebbi étterme vált a koronavírus áldozatává, miután a lezárások és az elmaradó külföldi turisták miatt fizetésképtelen lett a pesti Belvárosban működő Kárpátia - adta hírül a HVG. A vendégeket magyaros ételekkel és cigányzenével is váró étterem cégének elindult a felszámolási eljárása.
Szerző(k): Domokos ErikaMichelin-csillagot kapott a budapesti Essencia és a Salt étterem, ezzel hétre nőtt a legnagyobb gasztronómiai elismeréssel rendelkező egységek száma Magyarországon - adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)
Szerző(k): Szász PéterÖsszesen 83 településen, főleg a Balaton környékén és a fővárosban tartottak oktatást a Dreher csapolómesterei a Csapolt Minőség Program 2021-es szakaszának nyári időszakában. A sör minőségén túl a csapolás hangulatára, az elkészítés folyamatának legapróbb részleteire, a csapolt pohár látványára, esztétikájára is hangsúlyt fektető kezdeményezés révén már 550 vendéglátóhelyi alkalmazott emelte magasabb szintre csapolási tudományát és vált jóval elkötelezettebbé a minőségi sörcsapolás iránt.
Szerző(k): K. Kiss GergelyEgy párizsi startup vállalkozás laboratóriumban előállítható libamájakat fejleszt, ehhez júliusban 10 millió dollár befektetést is kapott. A társaság reméli, hogy az ínyenc készítmény helyettesítheti a hagyományos (hizlalt) libamájat azokban az országokban, ahol betiltották az állatok tömését.
Szerző(k): Domokos Erika