Ezen a akciós héten is sok zöldséggel akcióznak a boltláncok. Árkörkép.
Szerző(k): Csernátony CsabaA diófát úgy tartották korábban számon, mint az egyik legértékesebb, ám legigénytelenebb gyümölcsöt. Mindez azonban már a múlté - számolt be a Fejér Megyei Kormányhivatal segítségével a Fejér Megyei Hírlap.
Szerző(k): Domokos LászlóMár egy tucatnyi magyar termény exportja szűnt meg, de akkora a visszaesés, hogy olyan híres hazai termesztésű zöldségek és gyümölcsök kivitele is visszaesik, mint a dinnye vagy a paprika. Nem alkalmazkodik az ország a megváltozott piaci igényekhez, de egyre nagyobb gondot okoz a klímaváltozás és a munkaerőhiány is.
Szerző(k): Szabó DánielAz EU őszibarack-ültetvényeinek több mint 40 százalékán sárga húsú őszibarackot termesztettek 2017-ben, a kajsziültetvények szintén több mint 40 százalékán pedig a korai kajszifajták domináltak. Az almafajtáknál a Golden Delicious fajta a legelterjedtebb, az ültetvények 15 százalékán termesztették - írta az Agrárszektor.hu.
Szerző(k): Domokos LászlóMagyarországon 36,3 ezer hektáron termeltek gyümölcsöt 2017-ben, az Európai Unióban (EU) a vizsgált évben közel 1,3 millió hektár földterületet borítottak gyümölcsfák, amelyek kétharmada Spanyolországban, Olaszországban és Lengyelországban koncentrálódott - közölte az unió statisztikai hivatala (Eurostat) csütörtökön.
Szerző(k): Dzindzisz SztefanAusztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend. Eredményeik azt is alátámasztják, hogy a szénhidrátok nem feltétlenül kerülendők, ahogy sokan állítják - írja az MTI.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaSok smoothie-alapanyaggal jöttek elő a boltláncok. Itt a friss gyümölcsárkörkép.
Szerző(k): Csernátony CsabaA kilós árat nézve a Spar a legolcsóbb, a Tescóban a legdrágább az eper. Gyümölcsár-körkép a boltláncokból.
Szerző(k): Csernátony CsabaFebruárban a Lidl Magyarország hétről hétre folyamatosan bővülő friss gyümölcs- és zöldségkínálatot biztosít vásárlói számára. Friss Február a közösségi médiában mozgalmat is indítanak az egészséges termények népszerűsítésére, mert a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével (MDOSZ) közös kutatásukból az derült ki, hogy tízből négy embernek nincs ismerete a kellő napi rost bevitelről.
Szerző(k): Szabó Dániel