Egy igen megdöbbentő dologra használták a kólát, méghozzá hatásosan. Ráadásul elég egy mozdulat ahhoz, hogy eredményes legyen.
Szerző(k): Zádori BenceA csirkefalatkák és a vegán nuggets-ek után újabb népszerű gyorsételt vizsgáltak meg a német szakértők: ezúttal 19-féle halrudacskát vettek górcső alá.
Szerző(k): Horváth TiborHelyi aktivisták és világhírességek évek óta tartó kampányának eredményeként véget vetnek a sokat bírált kutya- és macskahús-árusításnak a hírhedt Tohomon állatpiacon az indonéziai Celebesz, más néven Szulavézi szigeten.
Szerző(k): Horváth TiborEgy vizsgálat során derült ki a szennyeződés, de a higanyt, növényvédőszereket, lágyítóadalékokat és ritkaföldfémeket, amiket találtak francia szocilasita szenátorok hajában, azokat az emberek is hordozzák magukon. A törvényhozók 2022 júliusában adtak hajmintákat a tocSeek nevű független magánlaboratóriumnak, amely 1800 szerves szennyezőanyagra és 49 fémre vizsgálta azokat.
Szerző(k): Economx, László B KatalinEgyre többen hívei annak a bizonyos „no-wash” mozgalomnak Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, amelynek lényege, hogy kevesebbet, vagy egyáltalán nem mossák ki a ruháinkat.
Szerző(k): Eisenkrammer NóraNem elegendő a tipikusan használt másfél milliliternyi fertőtlenítő a teljes kézfelület lefedéséhez a Semmelweis és az Óbudai Egyetem új kutatása szerint. Az sem mindegy, hogy folyadékot vagy gélt használ-e valaki, és a kézméret is számít.
Szerző(k): Horváth TiborAz LMP országgyűlési képviselője, Bakos Bernadett nőnapi sajtótájékoztatóján a női higiéniai termékek elérhetőbbé tétele mellett érvelt.
Szerző(k): EconomxA Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton közzétett friss mérési adatai szerint nem egy hazai térségben egyenesen veszélyesnek minősül a levegő, másutt pedig egészségtelen az ájer.
Szerző(k): Hercsel AdélEgész évben, így az őszi-téli ünnepek idején is érdemes odafigyelni az élelmiszerek tárolására és a higiéniára, hiszen a Listeria baktériumok elszaporodása nem szezonális jellegű probléma - hívta fel a figyelmet Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az MTI-nek nyilatkozva.
Szerző(k): Szabó Dániel