Hamarosan döntést hoz az Európai Bíróság arról, hogy a növényi alapanyagokból készült, a hagyományos húsféléket utánzó készítmények nevében szerepelhet-e a hús szó, vagyis beszélhetünk-e vegán húsról a jövőben, vagy csak akkor nevezhetjük húsnak az adott élelmiszert, ha az állati eredetű alapanyagokból készült. Az már biztos, hogy a húsutánzatok nem győzték meg a fogyasztókat.
Szerző(k): Nagy KristófAz állatjogi aktivisták ezúttal sem fogták vissza magukat: horrorisztikus látványt nyújtott a művérrel leöntött, csomagolt emberhús.
Szerző(k): Fogarasi KittiA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint nagyon gyors intézkedésekre van szükség.
Szerző(k): Fogarasi KittiA virsli könnyen és gyorsan elkészíthető meleg étel, melyet szinte minden magyar háztartatásban rendszeresen fogyasztanak, nem véletlen, hogy a legnagyobb volumenben vásárolt termékkategória a feldolgozott húskészítmények között, viszont nem minden virsli, ami annak látszik és érdemes ellenőrizni a terméket a megvétele előtt.
Szerző(k): Varga CsengeKörülöttünk három országot – Szerbiát, Boszniát és Horvátországot – is súlyosan érinti az afrikai sertéspestisjárvány.
Szerző(k): Varga CsengeHúsfogyasztó nemzet a magyar, így komolyan megviselheti a háztartásokat, hogy a harmadával drágulhat a sertéshús az árstop kivezetése után. Ez egy három fős család havi büdzséjének akár 6 ezer forinttal nagyobb terhet is jelenthet.
Szerző(k): Varga CsengeAz Agrárminisztérium szerint egyre nagyobb az igény a hazai prémium galambtermékekre. Nagy István tárcavezető bejelentette, hogy szeptemberben újra megnyitják a tenyészgalambok vásárlását segítő pályázatot.
Szerző(k): EconomxVeszélyes a szójára érzékenyek számára a Penny egyik terméke, amelynek címkéjéről hiányzik az allergiás tüneteket kiváltó összetevő, ezért a Nébih visszahívta a terméket.
Szerző(k): Varga CsengeA magyarok egyik kedvenc vasárnapi étele évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend és mára már a hétköznapokban is kiemelt szerepet kap – egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Rangsorolták azokat az éttermeket, ahol a legjobb rántott húst lehet fogyasztani hazánkban.
Szerző(k): Varga Csenge