Az Oszakai Egyetem tudósai a japán szarvasmarhákból izolált őssejtek felhasználásával állították elő a világ első 3D-nyomtatott wagyu marhahúst. A termék úgy néz ki, mint egy valósághű steakdarab, amely izmot, zsírt és vérereket tartalmaz. A wagyu a világ legdrágább, sokak által a legjobbnak tartott marhahúsa.
Szerző(k): Szabó DánielA takarmányárak 30-35 százalékkal emelkedtek tavaly szeptember óta, és mivel a tápok az élőbaromfi-előállítás önköltségének kétharmadát teszik ki, minimum 20-25 százalékkal kellett volna emelkedniük a termelői baromfiáraknak – mondta Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója a Világgazdaságnak.
Szerző(k): Szabó DánielJúliusban már a második egymást követő hónapban csökkentek globálisan az élelmiszerárak havi összevetésben.
Szerző(k): Csernátony CsabaAmikor valaki védőgázas csomagolású húst vesz, a kibontás után érezhet furcsa szagokat. Ennek az okait járja körbe a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szerző(k): Szász PéterA Nestlé, a világ egyik legnagyobb élelmiszergyártója, összefogott egy mesterséges hús előállításával foglalkozó céggel azt vizsgálva, milyen lehetőségei volnának az újfajta hústermékek előállításának.
Szerző(k): Komócsin SándorDöntően az élő állatok felvásárlási árának megugrása miatt három hónap enyhe mérséklődés után májusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak növekedési üteme - írja az MTI.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaA francia startup megtévesztésig hasonló, de "etikailag tiszta" labor-libamájjal szeretné elárasztani a piacot. Az ínyencség tökéletesítéséhez az állami befeketetési banki is a zsebébe nyúlt.
Szerző(k): Szabó M. IstvánNoha tavaly több mint 10 százalékkal több baromfihúst fogyasztott a magyar lakosság, mint korábban, most kampány indul a további fogyasztásnövelés ösztönzésére - adta hírül az MTI.
Szerző(k): Szabó M. IstvánA világ növekvő tej- és húsfogyasztása miatt a takarmánygyártás továbbra is perspektivikus ágazat, amelynek magyarországi fejlődése főként a hatékonyság javításától függ – derül ki az OTP Agrár szakértőinek legutóbbi elemzéséből.
Szerző(k): Herman Bernadett