Öt háromszéki gazda összeállt, hogy megkerülje a nagy felvásárlókat, a koronavírus-járvány ugyan hátráltatja vállalkozásuk bővülését, de bíznak benne, hogy idővel mások is csatlakoznak hozzá.
Szerző(k): Barabás JúliaEgyre több húshelyettesítő, növényi alapú terméket kínál a Tesco: a boltlánc brit egységeiben a műhúsairól ismert Beyond Meat céggel létrehozott, fagyasztott ételek is kaphatóak. A Tesco 2025-ig 300 százalékkal növeli a növényi alapú, húsmentes termékeit.
Szerző(k): Csernátony CsabaElképzelhető, hogy a jövőben hús helyett egyre inkább más fehérjeforrások után kell néznünk a Föld növekvő népességének ellátására, a fenntarthatóság, vagy egészségünk fenntartása érdekében. De mik is ezek a húspótlók, alternatív fehérjeforrások, hol találkozhatunk velük, meg tudjuk-e már ezeket vásárolni? Vajon hogyan tudjuk védeni bolygónkat, egészségünket a mindennapi ételeink választása során? - veszi sorra a tudatosan táplálkozókat foglalkoztató aktuális kérdéseket az Ételt csak okosan oldal.
Szerző(k): Szepesi AnitaMiért olcsóbb az áruházláncokban a lengyel hús? Mettől meddig hús a hús? Készülnünk kell-e már a rovarokból, és a szintetikusan készített húsokra, vagy elég egyelőre, ha befogadjuk a vegán húspogácsát? Hosszasan kérdeztük a honi húsipar közeli és távolabbi jövőjéről Éder Tamást, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnökét.
Szerző(k): Szabó M. IstvánSokkoló áremelkedés jöhet a lengyel baromfihúspiacon - figyelmeztettek a termelők, ám még az is lehet, hogy egyszerűen összeomlik a termék kínálata. A lengyeleknél a baromfihús a legnépszerűbb a húsok között
Szerző(k): Barabás JúliaNegyedével drágulhat a hús a takarmányárak emelkedése miatt, csak az a kérdés, hogyan hárítják át a termelők a kereskedőkre, azok meg a vevőkre a magasabb árakat.
Szerző(k): Komócsin SándorAz egész világon árrobbanást tapasztalni a termény-, és takarmánypiacon, de vajon mikor és milyen mértékben gyűrűzhet be a drágulás az üzletekbe? Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. frissen kinevezett ügyvezető igazgatója arról is beszélt lapunknak, hogy kik lehetnek a jelenlegi nehéz helyzet túlélői, illetve, hogy miért szorult vissza a magyar termékek aránya a nagy kereskedelmi láncok polcain. Interjúnk.
Szerző(k): K. Kiss GergelyTőzsdére készül az amerikai műhúsgyártó cég, az Impossible Foods. Ezzel a növényi alapú húsok piaca Amerikában 10 milliárd dollárra nőhet - olvasható a forbes.hu-n.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA sertés- és baromfihúsok és húskészítmények árainak szabad szemmel is jól látható emelkedését hozza a takarmányok nemzetközi piacain tapasztalható 30-50 százalékos drágulás. A fogyasztóknak elhúzódó drágulásra kell felkészülniük.
Szerző(k): Molnár Csaba