hús

06.
25.
13:18
Nagy változás készül az Aldinál a legolcsóbb húsok körében

Nagy változás készül az Aldinál a legolcsóbb húsok körében

2025-től nem lesz része a szortimentnek a legolcsóbb kategóriába tartozó marha-, sertés-, csirke- és pulykahús az Aldinál, tudta meg a Bild a diszkontlánctól.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
22.
06:22
Hússzövetség alakult Romániában

Hússzövetség alakult Romániában

Öt háromszéki gazda összeállt, hogy megkerülje a nagy felvásárlókat, a koronavírus-járvány ugyan hátráltatja vállalkozásuk bővülését, de bíznak benne, hogy idővel mások is csatlakoznak hozzá.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
24.
08:02
A Tesco elindította a húsháborút

A Tesco elindította a húsháborút

Egyre több húshelyettesítő, növényi alapú terméket kínál a Tesco: a boltlánc brit egységeiben a műhúsairól ismert Beyond Meat céggel létrehozott, fagyasztott ételek is kaphatóak. A Tesco 2025-ig 300 százalékkal növeli a növényi alapú, húsmentes termékeit.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
23.
13:31
Mit ehetünk hús helyett, ha védeni akarjuk a bolygót és az egészségünket?

Mit ehetünk hús helyett, ha védeni akarjuk a bolygót és az egészségünket?

Elképzelhető, hogy a jövőben hús helyett egyre inkább más fehérjeforrások után kell néznünk a Föld növekvő népességének ellátására, a fenntarthatóság, vagy egészségünk fenntartása érdekében. De mik is ezek a húspótlók, alternatív fehérjeforrások, hol találkozhatunk velük, meg tudjuk-e már ezeket vásárolni? Vajon hogyan tudjuk védeni bolygónkat, egészségünket a mindennapi ételeink választása során? - veszi sorra a tudatosan táplálkozókat foglalkoztató aktuális kérdéseket az Ételt csak okosan oldal.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
17.
07:08
Vereséget szenvedtünk a saját polcainkon, de nem kell ebbe belenyugodni

Vereséget szenvedtünk a saját polcainkon, de nem kell ebbe belenyugodni

Miért olcsóbb az áruházláncokban a lengyel hús? Mettől meddig hús a hús? Készülnünk kell-e már a rovarokból, és a szintetikusan készített húsokra, vagy elég egyelőre, ha befogadjuk a vegán húspogácsát? Hosszasan kérdeztük a honi húsipar közeli és távolabbi jövőjéről Éder Tamást, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnökét.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
21.
06:40
Hónapokon belül sokk érheti a lengyeleket

Hónapokon belül sokk érheti a lengyeleket

Sokkoló áremelkedés jöhet a lengyel baromfihúspiacon - figyelmeztettek a termelők, ám még az is lehet, hogy egyszerűen összeomlik a termék kínálata. A lengyeleknél a baromfihús a legnépszerűbb a húsok között

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
19.
11:55
Hamarosan sokkal drágább lesz a hús

Hamarosan sokkal drágább lesz a hús

Negyedével drágulhat a hús a takarmányárak emelkedése miatt, csak az a kérdés, hogyan hárítják át a termelők a kereskedőkre, azok meg a vevőkre a magasabb árakat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
14.
07:08
"Nem tudjuk, hogyan képes egy multi ilyen olcsón adni a tejterméket, míg az alapanyagár nyugaton magasabb"

"Nem tudjuk, hogyan képes egy multi ilyen olcsón adni a tejterméket, míg az alapanyagár nyugaton magasabb"

Az egész világon árrobbanást tapasztalni a termény-, és takarmánypiacon, de vajon mikor és milyen mértékben gyűrűzhet be a drágulás az üzletekbe? Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. frissen kinevezett ügyvezető igazgatója arról is beszélt lapunknak, hogy kik lehetnek a jelenlegi nehéz helyzet túlélői, illetve, hogy miért szorult vissza a magyar termékek aránya a nagy kereskedelmi láncok polcain. Interjúnk.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
09.
13:32
Műhúsgyártó cég lép a tőzsdére Amerikában

Műhúsgyártó cég lép a tőzsdére Amerikában

Tőzsdére készül az amerikai műhúsgyártó cég, az Impossible Foods. Ezzel a növényi alapú húsok piaca Amerikában 10 milliárd dollárra nőhet - olvasható a forbes.hu-n.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
25.
07:08
Meddig szalad a karaj vagy a párizsi ára?

Meddig szalad a karaj vagy a párizsi ára?

A sertés- és baromfihúsok és húskészítmények árainak szabad szemmel is jól látható emelkedését hozza a takarmányok nemzetközi piacain tapasztalható 30-50 százalékos drágulás. A fogyasztóknak elhúzódó drágulásra kell felkészülniük.

Szerző(k): Molnár Csaba