hús

06.
20.
14:51
Lecsapott a Nébih: romlott árut találtak egy iskolai főzőkonyhában (frissítve)

Lecsapott a Nébih: romlott árut találtak egy iskolai főzőkonyhában (frissítve)

Nyomon követhetetlen és romlott élelmiszert talált az Eurest Kft. budapesti XVIII. kerületi főzőkonyhájában a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága - tudta meg a Napi.hu. A hatóság azonnali hatállyal több tételt kivont a forgalomból, és elrendelte a húsok megsemmisítését. A cég elismeri, hogy jogszerűen intézkedett a hatóság, személyi felelősséget emleget, miközben a hivatal komoly bírságot helyezett kilátásba.

Szerző(k): Economx
06.
19.
17:16
Megint kitört a járvány Németországban

Megint kitört a járvány Németországban

Kéthetes otthoni karanténra köteleztek több ezer embert a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban az új típusú koronavírus terjedésének megállítására, miután járványgóc alakult ki egy húsfeldolgozó üzemben.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
08.
08:27
Milliárdos veszteséget termelt Csányi Sándor vágóhídja

Milliárdos veszteséget termelt Csányi Sándor vágóhídja

Évek óta veszteséges Csányi Sándor mohácsi vágóhídja, amely nem tudta kihasználni, hogy megugrott az EU sertéshúsexportja Kínába. A cég tavaly ötmilliárd forintot nyelt el.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
03.
14:10
Vadhúst kaptak az egészségügyi dolgozók - hálából

Vadhúst kaptak az egészségügyi dolgozók - hálából

Tízezer adag vadétel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlottak fel és juttattak el országszerte egészségügyi dolgozóknak vadászatra jogosult erdőgazdaságok, társaságok a koronavírus-járvány idején - mondta az Agrárminisztérium vadgazdálkodási főosztályvezetője szerdán Kaposváron, az akció utolsó állomásán.

Szerző(k): Szász Péter
05.
31.
09:58
Nagyon sok állatot vágtak le Magyarországon

Nagyon sok állatot vágtak le Magyarországon

Hat százalékkal több baromfifélét, két százalékkal több szarvasmarhát és egy százalékkal több sertést vágtak az első negyedévében a 2019. január–márciusi időszakhoz képest a magyar vágóhidakon - derült ki a NAIK Nemzeti Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett jelentésből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
28.
15:14
Tonnaszám kerül a szemétbe az ehető vadhús

Tonnaszám kerül a szemétbe az ehető vadhús

A vadásztársaságok esetenként négyszer-ötször annyi pénzt kapnak az államtól a kilőtt vaddisznók megsemmisítésre való leadásáért, mintha azokat a feldolgozókhoz juttatnák el. A tonnaszám kidobott vadhús miatt viszont áldatlan állapotok uralkodnak egyes szeméttelepeken - írta a Hirbalaton.hu.

Szerző(k): Domokos László
05.
25.
08:42
Jelentős áresés jöhet a magyar húspultoknál

Jelentős áresés jöhet a magyar húspultoknál

A koronavírus-járvány okozta keresletcsökkenés mellett fagykár, aszály, afrikai sertés pestis és madárinfluenza is sújtja a hazai gazdákat. A húsárak a jelek szerint túl vannak a csúcson, jelentős visszaesés jöhet az árakban.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
23.
13:48
Vuhanban betiltották a vadon élő állatok fogyasztását

Vuhanban betiltották a vadon élő állatok fogyasztását

Az eddig több mint 338 ezer emberéletet követelő világjárvány gócában, a kínai Vuhanban betiltották a vadon élő állatok fogyasztását. Nagy valószínűséggel ezekről terjedt át a koronavírus az emberekre.

Szerző(k): Domokos László
05.
20.
10:59
Eljöhet a pont, amikor le kell mondanunk a húsevésről a járvány miatt

Eljöhet a pont, amikor le kell mondanunk a húsevésről a járvány miatt

A húsüzemek és az állattenyésztés már jóval a koronavírus-járvány előtt szóba került, ha epidemiológiai kockázatokról van szó. De míg eddig az antibiotikum-rezisztens baktériumok melegágyaként emlegették ezeket, a Covid-19 kitörése után inkább az a probléma, hogy gócpontjai lehetnek a vírus terjedésének. A feldolgozók minden szükséges óvintézkedést megpróbálnak megtenni, de a zárt tér, a nehéz munka és a nagy munkaerőigény miatt könnyen berobbanhatnak az üzemek, ami pedig a lakosság húsellátását is veszélyezteti.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
14:27
Újra támad a halálos csirkehús a szomszédban

Újra támad a halálos csirkehús a szomszédban

A szigorú ellenőrzések ellenére továbbra is rengeteg, kétes eredetű és egészségre veszélyes lengyel baromfihús kerül az ottani dögégetők helyett a szlovákiai üzletekbe – figyelmeztet a Szlovák Baromfiipari Szövetség.

Szerző(k): Komócsin Sándor