hús

02.
17.
13:54
Több sertést eszünk - Fazekas szerint az áfacsökkentés miatt

Több sertést eszünk - Fazekas szerint az áfacsökkentés miatt

Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta Magyarországon, egy emberre vetítve most 25 kilogramm körüli az éves fogyasztás - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón tartott sajtótájékoztatón az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
08.
17:35
Húspiac - fontos bejelentést tett Szijjártó

Húspiac - fontos bejelentést tett Szijjártó

Még ebben a hónapban megindulhat a magyar húskivitel a Fülöp-szigetekre, megkezdődött az állattenyésztésre és a növénytermesztésre egyaránt kiterjedő agrárkutatási partnerség, és folytatódnak a vízgazdálkodási együttműködések a két ország között - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, miután hivatalában fogadta Ramon M. Lopezt, a Fülöp-szigetek kereskedelmi és ipari miniszterét.

Szerző(k): Szász Péter
01.
30.
08:50
Lecsapott a hatóság - egy tonna húst vontak ki a forgalomból (videó)

Lecsapott a hatóság - egy tonna húst vontak ki a forgalomból (videó)

Egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság körülbelül 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését - derül ki a Nébih közleményéből.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
17.
07:29
Kelendő a magyar bárány

Kelendő a magyar bárány

A korai húsvét miatt a bárányok iránti élénk keresletre és áremelkedésre számítanak a juhtenyésztők a külpiacokon, ennek köszönhetően a tavaly megtorpant növekedés ismét beindulhat az ágazatban - írta a Magyar Idők szerdán.

Szerző(k): Domokos László
12.
30.
16:25
A saját táborát is sikerült feldühítenie a venezuelai diktátornak

A saját táborát is sikerült feldühítenie a venezuelai diktátornak

Venezuelában ismét tüntettek, ezúttal azért, mert Nicolás Maduro elnök nem tudta betartani ígéretét, miszerint lesz karácsonyra olcsó sertéshús.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
12.
28.
08:06
Erre figyeljen, ha virslit vesz! - Fontos változás lépett életbe

Erre figyeljen, ha virslit vesz! - Fontos változás lépett életbe

A Magyar Élelmiszerkönyv módosításának köszönhetően augusztus óta szigorúbb szabályok vonatkoznak a húskészítményekre. Virsli és párizsi elnevezéssel már csak olyan termékek kerülhetnek forgalomba, amelyek hústartalma legalább 51 százalék - emlékeztetnek a hirado-n.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
27.
09:11
Megint penészes húst talált Nébih

Megint penészes húst talált Nébih

Több mint 2,5 tonna erősen szennyezett, penészes húst, húskészítményt és lejárt szavatosságú fűszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy kalocsai üzemben - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

Szerző(k): Szász Péter
12.
21.
20:10
Figyelmeztet a hatóság - Romlott húsokat szállítanak házhoz

Figyelmeztet a hatóság - Romlott húsokat szállítanak házhoz

Az ünnepek közeledtével számos bejelentés érkezett a Nébih-hez, miszerint a különböző hirdetések alapján tett megrendelést követően büdös, fogyasztásra alkalmatlan, tisztított libát vagy kacsát szállított házhoz az eladó. A hasonlóan kellemetlen tapasztalatok elkerülése érdekében a hatóság ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy kizárólag ismert eredetű, ellenőrizhető minőségű élelmiszert vásároljanak!

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
20.
09:00
Penészes kolbászt foglalt a Nébih a Fény utcai piacon (új)

Penészes kolbászt foglalt a Nébih a Fény utcai piacon (új)

Súlyos higiéniai problémákkal és élelmiszerbiztonsági mulasztásokkal szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy fővárosi piacon működő, húskészítményeket forgalmazó kereskedelmi egységben egy múlt hét eleji ellenőrzés során - adta hírül a hivatal.

Szerző(k): Domokos László
10.
17.
17:23
Ez már biztos - így drágul a sertéshús

Ez már biztos - így drágul a sertéshús

Lassan és fokozatosan drágulhatnak a sertéshús készítmények, mert az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt a feldolgozók költsége - mondta az InfoRádiónak Éder Tamás, a Magyar Hússzövetség elnöke.

Szerző(k): Szász Péter