A szilveszter legnépszerűbb termékei a virsli, a pezsgő és a lencse - az Auchan áruházak bővített kínálattal készülnek a szezonra.
Szerző(k): MTIIdén is célszerű mielőbb beszerezni a pezsgőt és virslit szilveszterre! A Tesco készül a megnövekedett keresletre, hiszen a pezsgővásárlás 63 százalékkal, a virsli forgalma pedig háromszorosára nő ebben az időszakban. A Tesco áruházak idén december 31-én délig várják a vásárlókat - adta hírül a társaság.
Szerző(k): EconomxBetonkeverőben készítették a gyrost egy illegális Pest megyei üzemben, ahol több mint huszonkét tonna terméket foglaltak le - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). (Képünk illusztráció.)
Szerző(k): Inforádió, MTITöbb mint 3,5 tonna húst foglaltak le és semmisítettek meg az ellenőrök november végén egy budapesti húsnagykereskedés ellenőrzése során. Takarítatlan helyiségek,jelöletlen, lejárt, penészes termékek miatt az egység működését felfüggesztették.
Szerző(k): EconomxJanuártól elméletben 17,3 százalékkal kellene olcsóbbnak lennie a sertéshúsoknak. A sertésmáj, a -tüdő és a sima zsírszalonna áfája viszont jövőre is 27 százalék marad - írja a Világgazdaság.
Szerző(k): EconomxEgymást jelentgetik fel a magyarok az Európai Uniónál, miután a húsipari cégek trükkös megmentését többen tiltott állami támogatásnak tartják. Az önkormányzatok bevonásával végrehajtott mentőakciók nyomán a cégek sok korábbi hitelezője bottal ütheti a pénze nyomát.
Szerző(k): EconomxRendkívül nehéz dolga lesz a húsos szervezeteknek, ha krízismarketing eszközökkel próbálják ellensúlyozni az állítást, mely szerint a feldolgozott vörös húsok növelik a rák kockázatát. Az észérvek ugyanis nem hatnak a már elterjedt hiedelmekkel szemben - állítja a témát jól ismerő reklámszakember.
Szerző(k): K. Kiss GergelyTöbb hús kerülhet a felvágottakba, ha a honatyák is rábólintanak az Élelmiszerkönyvet módosító, most megjelent szabályokra - írja a vs.hu.
Szerző(k): EconomxMeglehetősen heves reakciók is napvilágot láttak Magyarországon azt követően, hogy az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) közzétette rákkutató intézetének tanulmányát, amelyben megállapították, hogy a feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő és \"valószínűleg\" a vörös húsé is.
Szerző(k): MTI