hús

01.
17.
19:02
A gázt lecsavarjuk, a villanyt lekapcsoljuk, de a húsról nem mondunk le

A gázt lecsavarjuk, a villanyt lekapcsoljuk, de a húsról nem mondunk le

Csaknem az egész magyar társadalom szeretne környezetbarátabb módon élni a következő egy évben, a húsevés csökkentésére viszont messze nincs akkora nyitottság – derül ki egy friss kutatásból.

Szerző(k): Hegedűs Szabolcs
01.
16.
10:39
Kiutasították Ausztráliából a húsos embert

Kiutasították Ausztráliából a húsos embert

Az ausztrál kormány még tavaly októberben jelentette be, hogy szigorúbb szabályokat vezetnek be azokkal az utazókkal szemben, akik nem jelentik be érkezéskor a növény- és állategészségügyi kockázatot jelentő árukat.

Szerző(k): Economx
01.
13.
17:22
Drága élelmiszer: végre a láthatáron a várva várt fordulat

Drága élelmiszer: végre a láthatáron a várva várt fordulat

Fordulatot jelez az élelmiszerek hónapok óta tartó, brutális drágulásában, hogy bizonyos termékeknél már lassult az áremelkedés üteme decemberben. Ez még nem a vége: hónapok múlva állhat meg a drágulás, árcsökkenésre pedig nincs remény.

Szerző(k): Nagy Kristóf
01.
12.
06:57
Nagyon drága a hús, kevesebb fogy a henteseknél

Nagyon drága a hús, kevesebb fogy a henteseknél

A legfontosabb alapanyagok igencsak megdrágultak, az élősertés ára egy év alatt 70-80 százalékkal emelkedett.

Szerző(k): Sánta András
01.
09.
11:31
Áder János talált egy módszert az elszálló élelmiszerárak ellen

Áder János talált egy módszert az elszálló élelmiszerárak ellen

Áder János Kék bolygó című podcast műsorában Széll Tamás Michelin-csillagos séffel beszélgetett, többek között arról, hogy 2022 jelentős energia- és élelmiszerár-emelést hozott, ami a háztartásokat és a sztárséf üzletét is érinti.

Szerző(k): Economx, Hercsel Adél
01.
09.
10:26
Négy és fél milliárdnyi rendkívüli állami támogatás érkezik

Négy és fél milliárdnyi rendkívüli állami támogatás érkezik

Hamarosan kiderülnek a részletek: az összesen 4,5 milliárd forintnyi forrásra az év elején pályázhatnak az érintettek.

Szerző(k): Hercsel Adél
01.
05.
11:29
Arról mondunk le a legnehezebben, ami most a legdrágább

Arról mondunk le a legnehezebben, ami most a legdrágább

Egy friss kutatás szerint a gyümölcsökhöz, a zöldségekhez és a húsételekhez ragaszkodunk a legjobban, de a megkérdezettek 41 százaléka semmilyen áldozatot nem hozna az étkezésével kapcsolatban. Ha mégis le kellene mondaniuk valamiről, a legtöbben a cukros ételeknek, a csokoládénak intenének búcsút.

Szerző(k): Koncsek Rita
12.
24.
07:06
Jövőre kiderül, hogy a német foci útjára lép-e az uniós mezőgazdaság

Jövőre kiderül, hogy a német foci útjára lép-e az uniós mezőgazdaság

Jelentős átalakulást hoz 2023 az európai agrárpolitikában, hiszen a támogatások kifizetéséhez ökológiai, fenntartható termelést előmozdító vállalásokat kell végrehajtaniuk a gazdáknak. Várhatóan tovább élesedik a politikai-ideológiai vita arról, hogy a hús fogyasztásáról leszokjon-e Európa, és a környezeti, éghajlati célok érdekében beáldozható-e a jólét. Az Európai Bizottság előrejelzése szerint az élelmiszerinfláció még velünk marad, hatásai az évtized közepéig érezhetők maradnak.

Szerző(k): Nagy Kristóf
12.
21.
06:51
A helyi termékeknek is szerep jut a karácsonyi vásárlási lázban

A helyi termékeknek is szerep jut a karácsonyi vásárlási lázban

Egekben az élelmiszerárak, ám ez néhány termék esetében a keresleten egyáltalán nem látszik. A piaci szereplők úgy látják, hogy idén is van karácsonyi vásárlási láz, az élelmiszerek esetében nem esik vissza a fogyasztás. A vásárlók egy része egyre tudatosabban keresi a helyi termékeket a polcokon.

Szerző(k): Sz.Horváth Zsolt
12.
03.
19:12
A kormány vadhúst adna a gyerekeknek a közétkeztetésen keresztül

A kormány vadhúst adna a gyerekeknek a közétkeztetésen keresztül

A vadhúsok a tradicionális magyar konyha részét képezik, ráadásul olyan egészséges ételek készíthetők belőlük, amelyek megfelelnek a legújabb fogyasztói elvárásoknak is - többek között erről beszélt Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a 11. Vadkolbásztöltő Fesztiválon.

Szerző(k): Economx