Nagyon nehéz helyzetben vannak a szerbiai sertéstenyésztők az ismert nemzetközi piaci és geopolitikai okok miatt, és úgy vélik, hogy a belgrádi kormánytól nem kapják meg azt a segítséget, ami a hazai sertéshústermelés fenntartásához kellene.
Szerző(k): Komócsin SándorA magyarok döntő többsége tudatos vásárlónak tartja magát, ennek ellenére 59 százalékuk dob ki élelmiszert, ráadásul csaknem egynegyedük kifejezetten sokat. A fogyasztók jelentős része azért vásárol tudatosan, hogy spóroljon, a környezetvédelmi szempontok kábé minden második magyarnak számítanak. Ezzel együtt is nagyon sok beszerzett élelmiszer végzi a kukában, leginkább a pékáruk.
Szerző(k): Molnár CsabaA csirkehús árában még van 10 százalék növekedés idén, tavaszra azonban stabilizálódhat. A csirkecomb 61 százalékkal került többe augusztusban, mint tavaly.
Szerző(k): Vámosi ÁgostonA növényi olajok árának csökkenése húzta lefelé az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének árindexét, amely a hatodik hónapja folyamatosan csökken.
Szerző(k): Vámosi ÁgostonSzlovákiában az élelmiszer-felügyeleti hatóság nem ajánlja a Lengyelországból importált baromfihús fogyasztását, mert biztonsági problémák lehetnek vele. Várhatóan a lengyel sertéshúst is vizsgálni fogják.
Szerző(k): Komócsin SándorA Matusz-Vad Zrt. cégcsoportja 70 százalékos tulajdonrészt szerzett a FrissHal Kft-ben, így hamarosan halas szekcióval bővíti kínálatát. A tranzakció nagyságrendje félmilliárd forint.
Szerző(k): Molnár CsabaA baktérium emberi megbetegedést okozhat, főleg legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében.
Szerző(k): Vámosi ÁgostonHárom olyan tényező találkozik a romániai sertéstenyésztésben, ami a sertéshús árának jelentős emelkedéséhez vezet. Ezek egyike a sertéspestis hatása, és ez a kór újra átfertőzheti a disznóállományt.
Szerző(k): Komócsin SándorVégleg bezár az ország egyik legautentikusabb BBQ étterme: a tahitótfalui Őrház Chili & BBQ október 31-ig bírja.
Szerző(k): Molnár Csaba