húsipar

05.
19.
13:01
Bemutatjuk a vegetáriánusok Mekkáját

Bemutatjuk a vegetáriánusok Mekkáját

A lengyelek jelentős hányada legalább részben hátat fordított a húsevésnek, pedig például az ottani marhahús minősége kiváló. Részben a szocializmus alatti hiánygazdaság a felelős.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
03.
09:03
Nem várt hatás: a sertéspestis még jól is jöhet a magyar állattartóknak

Nem várt hatás: a sertéspestis még jól is jöhet a magyar állattartóknak

A sertéspestis okozta világpiaci folyamatok jelentős árfelhajtó hatással bírnak, a magyar állattartók ebből akkor profitálhatnak, ha bővülnek az exportpiacok és ha itthon továbbra is sikerül féken tartani a járványt - mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Fajtiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének elnöke.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
10.
17:20
Erre figyeljen, ha húsvétra húst vásárol!

Erre figyeljen, ha húsvétra húst vásárol!

Több mint 7800 tonnányi sonka és egyéb főtt-füstölt hús fogy a húsvéti ünnepi időszakban, amelyek értéke eléri a 13 milliárd forintot - mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) ügyvezető titkára az MTI-nek a GfK Háztartáspanel adataira hivatkozva.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
10.
15:01
Jelentősen emelték a béreket Csányi Sándor cégénél

Jelentősen emelték a béreket Csányi Sándor cégénél

Átlagosan 10 százalék fölötti fizetésemelkedést jelent a Pick Szeged Zrt.-nél a napokban aláírt bérfejlesztési csomag: az egyezség a húsipari cég négy telephelyének mind a 2100 dolgozóját érinti. A 2018 és 2019 során kialkudott megállapodások pedig összesen mintegy 28 százalékos béremelkedést jelentettek a dolgozóknak - mondta lapunknak Gayer Zsolt, a Pick Zrt. Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének (ÉMFSZ) elnöke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
05.
15:33
Ismét mehet magyar kacsa Kínába

Ismét mehet magyar kacsa Kínába

Engedélyezi a kínai vámhivatal a kacsa- és libahústermékek magyarországi behozatalát, amely 2015 óta az országot érintő madárinfluenza-járvány miatt bevezetett tilalom következtében nem volt lehetséges - közölte az Agrárminisztérium (AM)az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
26.
10:42
Jobb félni, mint megijedni a madárinfluenzától

Jobb félni, mint megijedni a madárinfluenzától

Magyarországon nincs, de Európában szórványosan előfordul a madárinfluenza - mondta Vajda Lajos, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóságának vezetője az M1-en. A járványvédelmi intézkedéseket azonban be kell tartani.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
16.
17:45
Erőteljesen fejleszt a baromfis sikercég Magyarországon

Erőteljesen fejleszt a baromfis sikercég Magyarországon

Idén 20 milliárd forintos fejlesztési programot indít a Tranzit-csoport. Az ország egyik legjelentősebb baromfi és víziszárnyas feldolgozó cége a francia résztulajdonossal együtt erősíti a magyar vállalkozást és építi az exportpiacot.

Szerző(k): Szakonyi Péter
03.
14.
20:12
A sertéshúst 440 millióért reklámozza az agrártárca

A sertéshúst 440 millióért reklámozza az agrártárca

Elindult a tavaszi sertéshúsfogyasztás-ösztönző kampány, amelyet az agrártárca a sertéshús marketingjére szánt 440 millió forintos keretből támogat - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára az MTI szerint.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
06.
21:50
Letartóztatták az egyik legnagyobb magyar húsipari cég tulajdonosát

Letartóztatták az egyik legnagyobb magyar húsipari cég tulajdonosát

Milliárdos költségvetési csalással gyanúsítja az egyik legnagyobb magyar húsipari cég, a Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosát, Piero Pinit és két társát a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága – értesült a PestiSrácok.hu.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
11.
13:07
Néhány év után feltámadt egy híres magyar élelmiszermárka

Néhány év után feltámadt egy híres magyar élelmiszermárka

Hat éve még a létért küzdött a gyulai húsipar, 2018-ban azonban már hatmilliárd forintot meghaladó árbevételt ért el a város tulajdonában lévő Gyulahús Kft., amely a felszámolás sorsára jutott húskombinát termelését élesztette újjá. A 2013-as indulása óta nyereséges cég jelentős forgalomnövekedéssel tudta megünnepelni a gyulai kolbászkészítés 150. évfordulóját, és újabb beruházásokra készül.

Szerző(k): K. Kiss Gergely