húsipar

09.
22.
07:47
Ez lenne az új magyar húzóágazat?

Ez lenne az új magyar húzóágazat?

Húzóágazat a húsfeldolgozás a feldolgozóiparon belül, tavaly 853 piaci szereplő 833,6 milliárd forintos árbevételt ért el - írta pénteki számában a Világgazdaság.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
09.
21.
18:56
Magyar húst vehet Szingapúr

Magyar húst vehet Szingapúr

A magyar vállalkozások nyúlhúst, marha- és bivalyhúst, illetve ezekből származó készítményeket exportálhatnak Szingapúrba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
23.
20:02
Kiderült, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb a hús az EU-ban

Kiderült, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb a hús az EU-ban

Az Európai Unióban Dániában a legmagasabb a hús ára - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közölt, 2016-ra vonatkozó adataiból.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
21.
09:13
Állítólag sok nyulat akar enni a magyar

Állítólag sok nyulat akar enni a magyar

Eredményes a nyúlhús fogyasztását ösztönző kampány, egyre többen keresik a terméket a boltokban - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára hétfőn az M1-en.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
07.
30.
19:21
Kedden lejár az olcsó hústermékek ideje

Kedden lejár az olcsó hústermékek ideje

Augusztus elsejétől már kizárólag olyan felvágottak kerülhetnek forgalomba, amelyek megfelelnek a törvényi előírásoknak - hívja fel a figyelmet a Zoom.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
05.
18:13
Elkészült a kóser libavágóhid

Elkészült a kóser libavágóhid

Kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó épült mintegy 2,8 milliárd forintos zöldmezős beruházással a Csongrád megyei Csengelén, az üzemet szerdán adták át.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
13.
15:07
Súlyos veszély fenyegeti a magyar disznókat

Súlyos veszély fenyegeti a magyar disznókat

Az afrikai sertéspestis és a madárinfluenza volt a témája többek között a Budapest Bank által Hajdúnánáson szervezett agrárszakmai beszélgetésnek, amelyen a Tiszántúl legjelentősebb állattartói mellett a takarmányozás és a higiénia területén tevékenykedő szakemberek, vállalatok is képviseltették magukat.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
09.
14:49
Minden héten egyenek nyúlhúst a magyarok!

Minden héten egyenek nyúlhúst a magyarok!

A nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére indított országos kampányt a Földművelésügyi Minisztérium.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
06.
09:07
Eltűnhetnek virslik és párizsik a magyar üzletekből

Eltűnhetnek virslik és párizsik a magyar üzletekből

Augusztus elsejétől életbe lép a Magyar élelmiszerkönyv módosítása, és ennek megfelelően már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
24.
18:59
Milyen hússal etetnek minket? - 9 tonnával bukott a nagyker

Milyen hússal etetnek minket? - 9 tonnával bukott a nagyker

Az ellenőrök tiltott módon lefagyasztott sertés- és marhahúst találtak nagy mennyiségben egy tatai székhelyű, kocsi telephelyű nagykereskedő cégnél. Jelöletlen vagy lejárt fogyaszthatósági határidejű tételekre is bukkantak; a tárolással is problémák voltak.

Szerző(k): Domokos Erika