Hamarosan döntést hoz az Európai Bíróság arról, hogy a növényi alapanyagokból készült, a hagyományos húsféléket utánzó készítmények nevében szerepelhet-e a hús szó, vagyis beszélhetünk-e vegán húsról a jövőben, vagy csak akkor nevezhetjük húsnak az adott élelmiszert, ha az állati eredetű alapanyagokból készült. Az már biztos, hogy a húsutánzatok nem győzték meg a fogyasztókat.
Szerző(k): Nagy KristófEgyre több a mentális beteg a német munkahelyeken, miközben az osztrák állam kifogyhat a hivatalnokokból, a biztosítók pedig a kárkifizetési alapokból a gyakori viharok miatt. Német és osztrák lapszemle.
Szerző(k): EconomxA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint nagyon gyors intézkedésekre van szükség.
Szerző(k): Fogarasi KittiA húsmentes élelmiszerek a termékek két százalékát teszik ki a Pápai Húsnál, mégis a kereslet irántuk évente megugrik, úgyhogy újabb termékeket vezet be az élelmiszergyártó.
Szerző(k): Varga CsengeBúcsúzik Magyarország egyik legnépszerűbb és legismertebb márkája.
Szerző(k): EconomxCsak marketingtrükknek számít a szabadtartású csirke egy kiszivárgott telefonbeszélgetés szerint. Kiderült, hogy valójában senki nem ellenőrzi, hogy a jogszabályok által előirt ellátásban részesülnek-e a szabadon tartott csirkék.
Szerző(k): Varga CsengeMás új élelmiszerekhez képest jóval hosszadalmasabb és bonyolultabb jogi és engedélyezési procedúrára lenne szükség ahhoz, hogy az Európai Unió területén forgalomba lehessen hozni a laboratóriumban sejtszaporítással előállított húst. A technológia még nem alkalmas a tömegtermelésre, és az utóbbi időben számos környezeti, etikai és élelmiszer-biztonsági aggály is felmerült.
Szerző(k): Nagy KristófFontos hatósági engedélyhez jutott hozzá az Egyesült Államokban az amerikai Good Meat, amelynek a csirkefalatkája a világ első és eddig egyetlen emberi fogyasztásra engedélyezett laboratóriumi húskészítménye, ami jelenleg csupán Szingapúrban kapható. Felpörgött a nemzetközi verseny, mindenki első akar lenni a legígéretesebb alternatív olcsó hús tömeggyártásában.
Szerző(k): Nagy KristófBelgiumban az „állatjólétet” helyezik előtérbe. A magyar libamáj továbbra sincs veszélyben.
Szerző(k): Hegedűs Szabolcs