A Takarékbank hitelezési politikájában előtérbe helyezi a nagyobb hozzáadott értéket termelő agrárberuházásokat annak érdekében, hogy támogassa a stratégiai nemzetgazdasági ágazatot - közölte a Magyar Bankholding részeként működő pénzintézet az MTI-vel.
Szerző(k): Szabó M. IstvánEgy csíkpálfalvi állatorvos-vállalkozó egyedi állatfajták tenyésztésével foglalkozik nem is sikertelenül. Székely nyúlnak keresztelte az általa létrehozott hibridet, amely olyan népszerű, hogy már hamisítják is
Szerző(k): Komócsin SándorAz európai túltermelés és az afrikai sertéspestis (ASP) magyarországi megjelenése miatt komoly nehézségek érték el a magyar sertéságazatot. A megindult negatív árspirál nemcsak a vágóhidak profitját olvasztja le, de tartósan az önköltség alá nyomja a termelői árakat is.
Szerző(k): Szabó DánielMár Magyarországon is tenyésztik a világ talán legjobb húsminőségű szarvasmarháját, a japán wagyut. Egy Hajdúszoboszló határában lévő farm állománya megközelítőleg 250 egyedet számlál az Európában ritka marhafajtából. A gazdaság a nyár végén kiegészült egy marhahús feldolgozására szolgáló húsüzemmel, amely indulásával a cég csökkentené a függőségét a húsfelvásárlóktól.
Szerző(k): Kónya ÁdámSajátmárkás kolbászt hív vissza a boltokból a Spar Magyarország - írta meg az MTI.
Szerző(k): Szabó M. IstvánA Pick Szeged Zrt. barnamezős, csaknem 40 milliárd forintos, napelem-telepítéssel is járó üzemfejlesztéshez az állam 10,6 milliárd forint támogatást nyújt, ami hozzájárul 1900 munkahely megőrzéséhez - jelentette be az MTI szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A projekt nyomán 2030-ig 25 százalékkal növelnék a szalámigyártást.
Szerző(k): Domokos ErikaA Kometa 99 Zrt. a piaci ár további mérséklődése esetén sem csökkenti a jelenlegi 1,2 euró alá a sertés kilónkénti felvásárlási alapárát, hogy segítse a nehéz helyzetbe került sertéságazatot - tájékoztatta a társaság az MTI-t.
Szerző(k): Domokos ErikaMagas biológiai értékű, kendermagfehérje és -olaj tartalmú sertéshús termékcsaládot fejlesztett a felgyői vágóhidat működtető Gulyás János és Társa Kft. uniós támogatással - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA hústermelés felelős az élelmiszeriparban keletkező üvegházhatású gázok 60 százalékáért – mutatott rá az Illinois-i Egyetem tudósainak tanulmánya. Hústermelés közben világszerte 28-szor annyi káros anyag kerül a légkörbe, mint a növénytermesztés közben, ráadásul a legtöbb gabonát is a vágóállatok etetésére termesztik. A tudósok kiszámolták: egy kilogramm marhahús előállítása 70 kilogramm üvegházhatású gázt küld a légkörbe.
Szerző(k): Szepesi Anita