Miért olcsóbb az áruházláncokban a lengyel hús? Mettől meddig hús a hús? Készülnünk kell-e már a rovarokból, és a szintetikusan készített húsokra, vagy elég egyelőre, ha befogadjuk a vegán húspogácsát? Hosszasan kérdeztük a honi húsipar közeli és távolabbi jövőjéről Éder Tamást, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnökét.
Szerző(k): Szabó M. IstvánÁprilisban felbukkant egy telepen a madárinfulenza, de további megbetegedések híján most már kereskedelmi szállítások újraindításának kérdése vált aktuálissá.
Szerző(k): Szabó M. IstvánA Pápai Hús a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán termékek gyártásába, és fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit. A termékcsalád most kiérdemelte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat.
Szerző(k): Domokos ErikaAz egész világon árrobbanást tapasztalni a termény-, és takarmánypiacon, de vajon mikor és milyen mértékben gyűrűzhet be a drágulás az üzletekbe? Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. frissen kinevezett ügyvezető igazgatója arról is beszélt lapunknak, hogy kik lehetnek a jelenlegi nehéz helyzet túlélői, illetve, hogy miért szorult vissza a magyar termékek aránya a nagy kereskedelmi láncok polcain. Interjúnk.
Szerző(k): K. Kiss GergelyHamarosan itt a húsvét, a sonka ára emelkedik. Az ágazati szakemberek szerint nem 1-2 százalékról van szó, hanem ennél nagyobb mértékű áremelés várható. Idén eddig a tavalyi hasonló időszakhoz képest átlagosan 10-15 százalékkal drágultak a füstölt hústermékek - írja a Népszava.
Szerző(k): Domokos ErikaA takarmányok világszerte tapasztalható 30-50 százalékos drágulása miatt hamarosan a hús- és tejtermékek fogyasztói ára is fokozatos emelkedésbe kezdhet az ágazat szereplői szerint.
Szerző(k): Szepesi AnitaA kormány tavaly tavasszal elindított beruházásösztönzési programja keretében 1430 beruházás jött létre vagy kezdődött el 2020-ban Magyarországon - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Tamási-Hús Kft. kapacitásbővítő beruházását bejelentő sajtótájékoztatón az MTI szerint.
Szerző(k): Szepesi AnitaMást és másként vásárlunk a járvány idején a boltokban. Felértékelődött annak fontossága, mit teszünk a kosarunkba, ugyanis a hazai gyártók számára a fogyasztók vásárlásai jelentik a járvány legjobb ellenszerét – derült ki a #veddahazait akció 2021-es folytatásáról tartott sajtótájékoztatón.
Szerző(k): K. Kiss GergelyNem csak a vegetáriánusoknak, hanem a húsevőknek is ajánlják azt a magyar zöldségfelvágottat, amelyet közösen alkotott meg és szabadalmaztatott a Szent István Egyetem és a Blue Seven Group Zrt. A SALAdMI kezdetben kétféle ízesítéssel készülne, a piros olaszos ízvilágú paradicsomot és kaliforniai paprikát, a zöld pedig fűszerezett spenótot, brokkolit és cukorborsót tartalmaz.
Szerző(k): Domokos Erika