Szépen hasított ugyan Romániában az idegenforgalom, ám úgy tűnik, hogy az ott élők is szívesen költik a pénzüket külföldön, így az ágazat pénzforgalmi egyenlege sajnálatos módon negatív lett.
Szerző(k): Komócsin SándorA megnövekedett energiaköltségek és egyéb kiadások miatt a működésének racionalizálására kényszerül a Baranya megyei Magyarhertelenden működő termálfürdő. Ugyanakkor ezt úgy oldották meg, hogy a Hertelendi Termálfürdő és Szaunapark szolgáltatásait továbbra is igénybe tudják venni a fürdőzők - írja a Termál Online.
Szerző(k): Szász PéterA hivatalos statisztikai adatok alapján kiderül, hogy Romániában, ezen belül Erdélyben igen magas lehet a fekete, azaz be nem jelentett turizmus aránya. Szakértők szerint a pihenőhelyek 40 százalékos kihasználtsága a nyereségesség előfeltétele.
Szerző(k): Komócsin Sándor2022 szeptemberében a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, közösségi szálláshelyeken) 917 ezer vendég 2,2 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 3,8, a vendégéjszakáké 1,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Szerző(k): Szász PéterA Magyarországtól nem messze lévő, télen enyhébb időjárású balkáni országok olyan idegenforgalmi kampányokat indítottak, amelyekkel a téli rezsijüket csökkenteni akaró európai polgárokat igyekeznek elcsábítani.
Szerző(k): Komócsin SándorRománia magyarok lakta részén sok szálloda ideiglenesen, a fűtési szezon idejére bezár, mert ha nem tenné, akkor minden fillérét elvinné a rezsi kifizetése. Lesz olyan hely, amely karácsonyra talán kinyit.
Szerző(k): Komócsin SándorA hosszú hétvégés foglalásokon még nem érezni a válságot, arról viszont több szállodavezető is beszélt, hogy a helyek lassabban teltek be, mint a korábbi években - derül ki az RTL Híradó összeállításából.
Szerző(k): Szász PéterA téli időszakra be kell zárnia a világörökségi falu, Hollókő népszerű éttermének a Hollóköves Bisztrónak. Addig kávézóként üzemelnek és ha újranyitnak, akkor vendégek egy teljesen új éttermi branddel találkozhatnak - írják a Facebookon.
Szerző(k): Szász PéterIdén sokkal nehezebben indul a síszezon, mint az elmúlt években, mert a síközpontok az elmúlt évtizedben Csehországban hozzászoktak ahhoz, hogy műhó gyártásával hosszabbítják meg a szezont, ami viszont nagyon energiaigényes és idén borzasztóan drága.
Szerző(k): Komócsin Sándor