Az Erste sajtótájékoztatóján ki mondták: sokan nem azt veszik, amit szeretnének, hanem azt, amit megengedhetnek maguknak.
Szerző(k): K. O.A februári 2,6 százalékról márciusban 2,4 százalékra csökkent az euróövezetben az infláció az Eurostat legfrissebb adatai szerint.
Szerző(k): Károly GáborMár nem is próbálják szépíteni a gazdaság „nyomorúságáról” szóló elemzéseket a főbb kutatóintézetek Németországban, amelyek legújabban megállapították: a válságból való kilábalás csak jövőre kezdődhet a szövetségi kormány elhibázott politikája miatt.
Szerző(k): Thurzó KatalinAz amerikai és főbb európai tőzsdéken 2009 márciusa óta tart az emelkedő trend, és ezt még az elmúlt évek válságai is csak korrekciókkal tudták megzavarni, de meg törni nem. Hogyan lehetséges ez?
Szerző(k): Fellegi TamásPotom egy órás késéssel, de megnyitották a balatoni hajózási szezont és a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) illetékesei, illetve a cég siófoki vezetői és más déli parti résztvevők, akik felavatták a négy új hajót. Ezt sokan meg sem várták, inkább kihagyták az ingyenes sétahajózást.
Szerző(k): L. K.Az újjáéledő török ellenzéket a fokozódó gazdasági feszültség és az ehhez kapcsolódó elégedetlenség is segítette.
Szerző(k): Hegedűs SzabolcsMárcius végéig a boltokban csaknem 600 kiszerelés-csökkentést rögzített a Nébih rendszere. Ehhez azonban nem muszáj a hivatal honlapját böngészni, március 1-je óta ugyanis egy újabb kereskedelmet érintő szakpolitikai intézkedés keretében „Vigyázzon, a termék kisebb lett!” felirattal szembesül minden vásárló, ha a szemügyre vett árucikk mérete vagy térfogata csökkent. Neve is van az egyre szűkebben szabott grammoknak és millilitereknek: zsugorinfláció.
Szerző(k): Gyöngyösi BalázsCsökkenő forgalom mellett erősödött a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe. A BUX 65 384,60 ponton zárt pénteken, 147,67 ponttal, 0,23 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
Szerző(k): H. A.A gyorsétteremláncok vezetői azt tapasztalják, hogy az alacsonyabb jövedelmű fogyasztók az inflációs válság hatására csökkentik étkezési kiadásaikat.
Szerző(k): H. A.