informatika

12.
05.
11:54

Több mint 710 millió eurós megállapodás a Siemens és a NEC között

A Siemens AG és a NEC Corp. között több mint 710 millió euró értékű szerződés jött létre az olasz szolgáltatóvállalat, a H3G SpA harmadik generációs, kábel nélküli hálózatának kiépítéséről. A szerződés öt évre szól, a hálózatot UMTS-rendszerre alapozzák.

Szerző(k): Kolozsi Pál
11.
21.
10:24

További két pályázat az IKB-tól

A Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosság (IKB) további két pályázatot írt ki az önkormányzatok informatikai fejlesztésének elősegítésére, 720 millió forintos keretösszeggel - számolt be az IKB közleményéről az MTI.

Szerző(k): Kolozsi Pál
06.
22.
06:59

Milliárdok hiányoznak az agrárbüdzséből

Az agrárminiszter ma írja alá a gabonatermelők tárolási támogatásáról szóló rendeletet, amely szerint a 100 tonnánál kevesebb árut közraktárba helyező gazdálkodók nagyobb támogatást kapnak, mint akik ennél többet raktároznak. A szaktárca keresi a forrásokat az agrárinformatikai és az agrár-környezetvédelmi teendők végrehajtására, a kétéves költségvetés azonban behatárolja a lehetőségeket. A feladatokhoz az agrárbüdzséből több mint tízmilliárd forint hiányzik, a minisztériumban pedig kormány-előterjesztés készül az agrárbüdzsén belüli átcsoportosításra. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
01.
18.
06:59

Mikola nem köt alkut a gyógyszeráremelés mértékéről

Az egészségügyi miniszter szerint az idén jelentős többletbevétel keletkezhet a büdzsében, amiből elsősorban a költségvetésben tervezett 20 százalékon túl további béremelést valósítana meg a szektorban. Mikola István lapunknak elmondta, hogy a gyógyszerek ára legkorábban márciustól és legfeljebb 4,2 százalékkal emelkedhet, ami számításai szerint az infláció 58 százalékának megfelelő növekedés. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): Ádám Viktor