A villányi Bock Borászat Kft. 1,6 milliárd forintot ruház be 2020 végéig, egyebek között prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében - tájékoztatta a cég az MTI-t.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban - írja az MTI.
Szerző(k): K. Kiss GergelyForradalmi tempóban nő Lengyelországban az étel-ital automaták használata részben a vasárnapi boltzár miatt, a legkülönbözőbb új típusok jelennek meg a piacon.
Szerző(k): Barabás JúliaAmíg a hullámkarton szelektív gyűjtése rekordot dönt az Európai Unióban, és 50 százaléka Magyarországon is újrahasznosított, addig az italos karton visszagyűjtése fele olyan jól teljesít csak - írja az Infostart.
Szerző(k): Szász PéterSzámottevően csökkent az oroszok alkoholfogyasztása az elmúlt nyolc évben, beleértve ebbe az illegálisan előállított szeszes italokat is. Javult a munkaképes korú férfiak halálozási indexe is.
Szerző(k): Barabás JúliaMegduplázták tavaly a kibocsátásukat a kisüzemi sörfőzdék, az általuk előállított sör mennyisége meghaladta az egymillió hektoliterfokot - írja szerdai számában a Világgazdaság a Nemzeti Adó- és Vámhivatalra hivatkozva.
Szerző(k): Dzindzisz SztefanMélyben vannak az almapiacon a felvásárlói árak, miután az ősszel étkezési célra a hűtőházakban tárolt gyümölcsök minősége nagyot romlott mostanra. Csak a készlet 10-30 százaléka tárolható ki, így mennek a léüzemekbe - derül ki a Világgazdaság szerdai cikkéből.
Szerző(k): Szabó DánielA Magyar Postához több száz kérelem érkezett új étel- és italautomaták telepítésére, az ágazati szövetség szerint mégis eltűnhet a berendezések 10-15 százaléka a 25 milliárd forintos piacról - írta a Világgazdaság.
Szerző(k): Dzindzisz SztefanÚjpesten, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. mintegy 75 millió forintos saját beruházásával megkezdte működését Magyarország első olyan szeszfőzdéje, mely kisipari technológiával, kizárólag gin előállítására szakosodott. A főzde fő terméke az Opera Gin Budapest.
Szerző(k): Dzindzisz Sztefan