lakásépítés

03.
17.
14:21
Csökkent februárban az amerikai lakásépítések száma

Csökkent februárban az amerikai lakásépítések száma

Februárban havi szinten 17 százalékkal csökkent a lakásépítések száma az Egyesült Államokban az amerikai kereskedelmi minisztérium keddi adatai szerint. Az építések száma a gyengébb piaci kereslet és a rossz időjárási körülmények miatt csökkent.

Szerző(k): MTI-Eco
03.
16.
09:49
Telket venne, építkezne? Mutatjuk, hol várható árrobbanás!

Telket venne, építkezne? Mutatjuk, hol várható árrobbanás!

A válság éveinek totális pangása után az építési telkek piaca is életjeleket mutat, Budapesten és a fővároshoz közeli településeken évek óta sikertelenül kínált ingatlanokra tehetik ki az elkelt táblát, azokon a kurrens területeken pedig, ahol eddig is volt mozgás, megduplázódott a tranzakciók száma. Általános áremelkedésre még nincs példa, néhány helyszínen azonban jelentős értéknövekedést jósol a szakértő.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
05.
13:25
Új lakást venne? Mutatjuk, mire számíthat

Új lakást venne? Mutatjuk, mire számíthat

Tavaly mintegy 50 százalékkal több új társasházi lakást adtak el Budapesten, mint 2013-ban. Az élénkülő keresletre a beruházók még csak most kezdenek reagálni új projektek indításával. A kis csúszás ellenére az elemzők arra számítanak, hogy idén akár negyedével nőhet az új társasházi lakások száma.

Szerző(k): Economx
03.
01.
15:56
Így is lehetne az adóbevételt növelni

Így is lehetne az adóbevételt növelni

A KSH lakásépítési számaiból a saját célú építések enyhe növekedése mellett a vállalkozói lakásépítés további stagnálása látszik, amire az a magyarázat, hogy a jelenlegi szabályozási- és értékesítési környezetben egy átlagos, fővárosi, 100 lakásos lakóberuházás elindítása hozzávetőleg 12 millió forintos veszteséget termelt, 0,5 százalékos negatív megtérülés mellett - írja legújabb elemzésében az Otthon Centrum (OC).

Szerző(k): Economx
02.
25.
17:07
Mit kíván a magyar építőipar?

Mit kíván a magyar építőipar?

Politikai, szabályozási garanciákat, beruházási katasztert szorgalmaz többek között a kiszámíthatóságért az építőipar súlyponti problémái közül a beruházási piac élénkítése érdekében az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
24.
09:00
Araszol kifelé a gödörből a lakásépítés

Araszol kifelé a gödörből a lakásépítés

Az elmúlt évben 8358 új lakás épült, 15 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Közép-Magyarországon és a Dunántúlon nőtt az új lakások száma, a keleti országrészben egyelőre nem következett be fordulat. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 9633 volt, ez 28 százalékos bővülés a 2013. évi adatokhoz képest - közölte a KSH.

Szerző(k): Economx
01.
29.
11:28

Visszaesett az építési kedv Franciaországban

Az új lakásépítések száma tavaly 2 százalékkal esett vissza Franciaországban, ami 303 403 építését jelenti - derül ki a párizsi infrastuktúra-minisztérium adataiból. Az utolsó negyedévben év/év alapon 5,5 százalékos zuhanást regisztráltak.

Szerző(k): Bana Péter
09.
28.
07:10

Az MFB-nél a gyorsítás kulcsa?

A kormány gazdaságösztönző csomaggal kíván szembeszállni a nemzetközi gazdaság recessziójával, ám a tervezett intézkedések forrásáról egyelőre vajmi keveset tudni. Az eddigi nyilatkozatokból arra lehet következtetni, hogy a finanszírozásban az MFB Rt. kaphat kulcsszerepet. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
04.
29.
06:59

Lakásépítést is terveznek a Hermina Towers irodaház tulajdonosai

Már több mint a fele bérlőre talált a jelenleg két toronyépületből álló Hermina Towers irodaháznak, s a közeljövőben két multinacionális cég várhatóan hosszú távra bérbe vesz két-két szintet. Az irodaház-együttes tulajdonosa, a Bes-Net Center Kft. várakozásai szerint a jövő év elején megkezdheti az újabb toronyépület és a hozzá kapcsolódó parkolóház építését. Emellett az ingatlanfejlesztő cég tulajdonosi köre tízezer négyzetméteres telket vásárolt Angyalföldön, amelyen elsősorban társasházi lakások, valamint irodaház építését tervezi. Részletek a szerdai Befektetőben.

Szerző(k): NAPI