logisztika

01.
30.
18:49
Széleskörű áremelés indulhat be Magyarországon

Széleskörű áremelés indulhat be Magyarországon

Az egyéb költségnövekedések mellett egyre jobban szorítja a fuvarozókat a dráguló üzemanyag, a fuvardíjak emelése idén már aligha halasztható el.

Szerző(k): Diószegi József, Leszák Tamás
11.
28.
09:00
Rosszabb bőrben van a magyar gazdaság - itt az újabb bizonyíték

Rosszabb bőrben van a magyar gazdaság - itt az újabb bizonyíték

A szállítási teljesítmények továbbra is azt jelzik, hogy a belföldi ágazatok gyengélkedése mellett a magyar gazdaságot jószerivel csak a külpiaci tevékenység tartja víz felett.

Szerző(k): NAPI
11.
25.
06:16
Milliárdok bukhatnak - az állam is beszáll a kikötőüzemeltetésbe

Milliárdok bukhatnak - az állam is beszáll a kikötőüzemeltetésbe

A kormány maga próbálja meg egy száz százalékban állami tulajdonú működtető cég hadba állításával életre kelteni a Győr-Gönyű intermodális kikötőt. Fellegi álmai szerint az Audi is vízen szállítja majd autóit.

Szerző(k): Diószegi József
11.
22.
10:26
Bukik a Széll Kálmán Terv egyik dátuma: nem lesz használatarányos útdíj 2013-tól

Bukik a Széll Kálmán Terv egyik dátuma: nem lesz használatarányos útdíj 2013-tól

Immár a kormány részéről is elismerték azt, amitől a szakértők jó ideje tartottak: 2013-tól nem lehet bevezetni a használatarányos útdíjat. A megszűnéssel fenyegetett útadó viszont maradhat.

Szerző(k): Ádám Viktor
09.
07.
12:40
Így hatnak a kormány megszorításai

Így hatnak a kormány megszorításai

A kedden bejelentett adóemelések megemelhetik az inflációs pályát, de ennek hatása csak annyi lehet, hogy pár hónappal kitolódik a 3 százalékos cél elérése. A legnagyobb tétel, a gázolaj jövedéki adójának megemelése viszont a fuvarosoknak betehet. Emellett a kormányzati bejelentésekből az is kiderül, hogy egymilliárd euróval többet törlesztene idén az állam, mint amennyi kötelezettsége van euróban denominálva. Ez vélhetően azt jelenti, hogy az IMF felé történő törlesztést hamarabb kezdjük meg.

Szerző(k): Pintér András, Leszák Tamás, Ádám János
08.
02.
17:39

Logisztikai központ is épül a kecskeméti Mercedes gyár mellett

A tervek szerint két éven belül 200 új munkahelyet teremt az a logisztikai központ, amelyet zöldmezős beruházás keretében a kecskeméti Mercedes gyár tőszomszédságában valósít meg a MAPI Zrt. és a Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. – tudatta kedden a két vállalkozás közleményben.

Szerző(k): MTI-Eco
06.
29.
11:58

Hatalmas mezőgazdasági logisztikai központ épül

Összesen 400 millió forintos beruházással - ebből 200 millió forint európai uniós támogatás - mezőgazdasági logisztikai központ épül az M3-as autópálya bagi leágazásánál, Budapesttől 38 kilométerre - közölte a fejlesztő-kivitelező CROSS and STERN Ingatlanfejlesztő Kft.

Szerző(k): NAPI
06.
28.
08:52
Mégis kiknek épít Demján a kínaiakkal?

Mégis kiknek épít Demján a kínaiakkal?

Csak hosszabb távon látszik majd az ingatlanpiacon a kínai−magyar együttműködés gyümölcseként megvalósuló kereskedelmi és logisztikai központok építése. Az ingatlanpiaci szakemberek egyelőre nem tudják értelmezni a bejelentéseket.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
08.
06:57

Elkészült a Porsche Hungaria új logisztikai központja

Az év közepéig ugyan csak próbaüzemben, de már kiszolgálja a Porsche Hungaria (PH) Kft. által eladott személyautók, illetve haszonjárművek márkaszervizeit a Parts Center Budapest (PCB) Kft. A PH 100 százalékos tulajdonában lévő társaság budaörsi logisztikai központjának raktárterülete 10,5 ezer négyzetméter. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
07.
19.
07:39

A ProLogis logisztikai bázist épít Gyálon

Logisztikai létesítményeket, raktárbázist alakít ki Gyálon az egyesült államokbeli ProLogis cég. A beruházás – amelynek első üteme várhatóan jövőre fejeződik be – összesen 110 ezer négyzetméteren valósul meg, amihez nemrégiben 28 hektárt vásárolt a ProLogis az Imperial Finanzgruppétól. (Részletek a mai NAPI Gazdaságban.)

Szerző(k): Molnár Csaba

Céges ajándékdobozok segítenek a halmozottan hátrányos helyzetűeknek (x)

Többszázezer ajándékdobozának révén az egyik legismertebb társadalmi vállalkozássá nőtte ki magát itthon a Fuit of Care