Kizárólag magyar beszállítóktól származó, 100 százalékban magyar eredetű sertés- és marhahúst fogalmaznak októbertől állandó kínálatukban az Aldi magyarországi üzletei - jelentette be a cég.
Szerző(k): Szász PéterAz Oszakai Egyetem tudósai a japán szarvasmarhákból izolált őssejtek felhasználásával állították elő a világ első 3D-nyomtatott wagyu marhahúst. A termék úgy néz ki, mint egy valósághű steakdarab, amely izmot, zsírt és vérereket tartalmaz. A wagyu a világ legdrágább, sokak által a legjobbnak tartott marhahúsa.
Szerző(k): Szabó DánielÁllattartó telepek fejlesztésére országosan eddig 621 nyertes pályázat 290,5 milliárd forint támogatást kapott – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára. A támogatást az Európai Unió társfinanszírozza.
Szerző(k): Domokos ErikaMiért olcsóbb az áruházláncokban a lengyel hús? Mettől meddig hús a hús? Készülnünk kell-e már a rovarokból, és a szintetikusan készített húsokra, vagy elég egyelőre, ha befogadjuk a vegán húspogácsát? Hosszasan kérdeztük a honi húsipar közeli és távolabbi jövőjéről Éder Tamást, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnökét.
Szerző(k): Szabó M. IstvánA magyar szürke szarvasmarhák vérvonalainak megerősítésén dolgoznak szakemberek a Hortobágyi Nemzeti Park területén.
Szerző(k): Kónya ÁdámA magyar szürke szarvasmarha hasznosításának több módja ismert. A haszonállatot jellemzően már nem szekerek húzására vagy szántásra használják, manapság leginkább a gasztronómiában lehet találkozni vele, de turisztikai szempontból is húzóerőnek számít például a falusi vendéglátásban. Van azonban egy igen sajátságos hasznosítási formája, mégpedig a környezetvédelemben.
Szerző(k): Kónya ÁdámHat százalékkal több baromfifélét, két százalékkal több szarvasmarhát és egy százalékkal több sertést vágtak az első negyedévében a 2019. január–márciusi időszakhoz képest a magyar vágóhidakon - derült ki a NAIK Nemzeti Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett jelentésből.
Szerző(k): Szabó DánielEgy holland lobbicsoport adóval sújtaná a húsokat tekintettel azok környezetszennyező voltára, és arra kérik az uniós döntéshozókat, hogy ezt vegyék bele az uniós zöld megállapodásba és az EU új élelmiszer-szabályozásába. A húsfeldolgozók érdekvédelmi szervezete szerint van egy-két gond az érveléssel.
Szerző(k): Szabó Zsuzsanna