Miközben a fejlett országokban még mindig inkább a nők főznek otthon, mint a férfiak, virágzik a férfi séfek sztárolása. A helyzet azonban az elmúlt időszakban változni kezdett: nem a férfiak rontottak be az otthoni konyhákba, hanem a nők törnek előre a vendéglők konyhaüzemeiben.
Szerző(k): Komócsin SándorDalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét csütörtökön Budapesten, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn, amelyet szintén a magyar fővárosban rendeznek meg jövő márciusban.
Szerző(k): Szepesi AnitaSajátos struktúrájú, gumitömlő nélküli abroncsokat fejleszt a Michelin. Az új termékek szinte egyáltalán nem lehetnek defektesek, kisebb környezeti terhelést jelentenek és az autók fogyasztását sem növelik. A francia gyártó lényegében tényleg újra feltalálta a kereket.
Szerző(k): Szabó DánielJókora veszteséget okozott Budapest egyik jelentős vendéglátó cégcsoportjának, a Costesnek a pandémia másfél-kétéves pusztítása, ám úgy tűnik, kezd magához térni az idegenforgalom
Szerző(k): Komócsin SándorMichelin-csillagot kapott a budapesti Essencia és a Salt étterem, ezzel hétre nőtt a legnagyobb gasztronómiai elismeréssel rendelkező egységek száma Magyarországon - adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)
Szerző(k): Szász PéterA francia Michelin Travel Partnerrel szerződött a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. a "Michelin Kalauz és gasztronómiai válogatás" feladatra, nettó 898 500 euró (mintegy 320 millió forint) összegért. A projekt nyomán jövőre lehet magyar Michelin Guide is.
Szerző(k): Németh GézaA francia cégnek az árbevétele is visszaesett 2020-as üzleti évében, az ok ezúttal is a koronavírus.
Szerző(k): Rácz GergőA francia Michelin-csoport, a világ egyik vezető gumiabroncsgyártója 2300 munkahelyet szüntet meg Franciaországban egyszerűsítési és versenyképességi programja keretében.
Szerző(k): Rácz GergőMagyarországon sorozatban kapja a a Michelintől a Bib Gourman-díjakat Feke Zoltán, a budapesti Petrus étterem séfje és tulajdonosa, ráadásul már a Budai várban korábban üzemelő Speizzel is szerzett két ilyen elismerést. Az idén pedig megtartott a Petrusssal ezt az elismerést, így már nyolcnál tart. A séf a Napi.hu-nak beszélt arról, hogyan élte meg a járvány berobbanását személyesen és séfként és étteremtulajdonosként. A nyári nyitás utáni helyzetről, a gasztroturistákról, a magyar vendégekről, valamint arról, szerinte mitől lesz jó egy étterem. Bár a járványhelyzet bizonytalanságot okoz neki is, de Feke Zoltánnak kész tervei vannak. Érkezik a Petrus Petit a Balatonon a törzsvendégeknek, de emellett a Bib Gourmand-díjas séf házhoz is mehet a jövőben, mégpedig egy különleges, 45 éves veterán kisbusszal. Interjú.
Szerző(k): Csernátony Csaba