michelin

04.
12.
16:35
A magyar vidéket célozza meg a Michelin, keresik a legjobb éttermeket

A magyar vidéket célozza meg a Michelin, keresik a legjobb éttermeket

A Michelin bejelentette, hogy az idei évtől nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon keresi a legjobb éttermeket. Az országos Michelin Kalauz megjelenése az év második felére várható, és összegyűjti, illetve különböző kategóriák szerint díjazza a legjobb hazai vendéglátóhelyeket.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
09.
16:09
A konyhából indul az új forradalom

A konyhából indul az új forradalom

Miközben a fejlett országokban még mindig inkább a nők főznek otthon, mint a férfiak, virágzik a férfi séfek sztárolása. A helyzet azonban az elmúlt időszakban változni kezdett: nem a férfiak rontottak be az otthoni konyhákba, hanem a nők törnek előre a vendéglők konyhaüzemeiben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
21.
20:26
Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét

Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét

Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét csütörtökön Budapesten, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn, amelyet szintén a magyar fővárosban rendeznek meg jövő márciusban.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
25.
14:32
Defekt- és légmentes gumiabroncsot fejlesztett ki a Michelin

Defekt- és légmentes gumiabroncsot fejlesztett ki a Michelin

Sajátos struktúrájú, gumitömlő nélküli abroncsokat fejleszt a Michelin. Az új termékek szinte egyáltalán nem lehetnek defektesek, kisebb környezeti terhelést jelentenek és az autók fogyasztását sem növelik. A francia gyártó lényegében tényleg újra feltalálta a kereket.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
07.
09:49
Gerendai látja a fényt az alagút végén

Gerendai látja a fényt az alagút végén

Jókora veszteséget okozott Budapest egyik jelentős vendéglátó cégcsoportjának, a Costesnek a pandémia másfél-kétéves pusztítása, ám úgy tűnik, kezd magához térni az idegenforgalom

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
02.
14:40
Két új Michelin-csillagos éttereme van Magyarországnak

Két új Michelin-csillagos éttereme van Magyarországnak

Michelin-csillagot kapott a budapesti Essencia és a Salt étterem, ezzel hétre nőtt a legnagyobb gasztronómiai elismeréssel rendelkező egységek száma Magyarországon - adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)

Szerző(k): Szász Péter
07.
14.
11:41
Jövőre lehet magyar Michelin-kalauz

Jövőre lehet magyar Michelin-kalauz

A francia Michelin Travel Partnerrel szerződött a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. a "Michelin Kalauz és gasztronómiai válogatás" feladatra, nettó 898 500 euró (mintegy 320 millió forint) összegért. A projekt nyomán jövőre lehet magyar Michelin Guide is.

Szerző(k): Németh Géza
02.
16.
15:56
Nem volt kelendő az abroncs, esett a Michelin profitja

Nem volt kelendő az abroncs, esett a Michelin profitja

A francia cégnek az árbevétele is visszaesett 2020-as üzleti évében, az ok ezúttal is a koronavírus.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
06.
14:47
Súlyos lépésre szánta el magát a Michelin

Súlyos lépésre szánta el magát a Michelin

A francia Michelin-csoport, a világ egyik vezető gumiabroncsgyártója 2300 munkahelyet szüntet meg Franciaországban egyszerűsítési és versenyképességi programja keretében.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
07.
19:03
Házhoz menne a magyar séf, aki sorozatban kapja a díjakat a Michelintől

Házhoz menne a magyar séf, aki sorozatban kapja a díjakat a Michelintől

Magyarországon sorozatban kapja a a Michelintől a Bib Gourman-díjakat Feke Zoltán, a budapesti Petrus étterem séfje és tulajdonosa, ráadásul már a Budai várban korábban üzemelő Speizzel is szerzett két ilyen elismerést. Az idén pedig megtartott a Petrusssal ezt az elismerést, így már nyolcnál tart. A séf a Napi.hu-nak beszélt arról, hogyan élte meg a járvány berobbanását személyesen és séfként és étteremtulajdonosként. A nyári nyitás utáni helyzetről, a gasztroturistákról, a magyar vendégekről, valamint arról, szerinte mitől lesz jó egy étterem. Bár a járványhelyzet bizonytalanságot okoz neki is, de Feke Zoltánnak kész tervei vannak. Érkezik a Petrus Petit a Balatonon a törzsvendégeknek, de emellett a Bib Gourmand-díjas séf házhoz is mehet a jövőben, mégpedig egy különleges, 45 éves veterán kisbusszal. Interjú.

Szerző(k): Csernátony Csaba

Athene AI – Gen AI vállalatoknak (x)

Az AI megoldások hétköznapjaink részévé váltak. Céges környezetben követelmény a biztonságos használat és adatkezelés.